Vágólapra másolva!
A Groupama Garancia Biztosító gyémántfokozatú főtámogatója lett a Ferencváros labdarúgócsapatának.

Kubatov Gábor klubelnök bejelentette, hogy a megállapodás három évre szól, a konkrét összeget nem mondták meg a felek, de a Blikk szerint 200 millió forintot kap az egyesület. "Ahogy korábban székfoglalómkor mondtam, rendet kell tenni, az bizalmat teremt, és akkor lesznek támogatók. A Ferencvárosnak nincsenek titkai sem gazdaságilag, sem szakmailag" - jelentette ki Kubatov, aki köszönetet mondott Yann Menetrier-nak, a Groupama Garancia Biztosító vezérigazgatójának, hogy elsőként állt a Ferencváros mögé.

Újságírói kérdésre a klubvezető elárulta, további három-négy szponzorral tárgyal, és reményei szerint velük is még idén aláírják a szerződéseket. "Eddig is nyújtottunk támogatást a Ferencvárosnak az Európa Liga-szerepléshez, és most ezt folytatjuk. Azért az FTC-re esett a választásunk, mert Magyarország legeredményesebb egyesülete. Tudjuk, hogy az elmúlt években sok nehézségen ment keresztül a csapat, de hiszünk a megújulásában, amely nagy kihívás, de mi ebben szeretnénk segíteni" - mondta Menetrier, aki hozzátette, a cég különösen fontosnak tartja a sporttámogatásokat, és Franciaországban olyan labdarúgócsapatokat szponzorálnak, mint az Olympique Lyon, az Olympique Marseille, az AJ Auxerre és a Girondins Bordeaux.

A Groupama az anyaegyesülettel köt szerződést, már csak azért is, mert még nincs végleges egyezség a többségi tulajdon átvételéről a labdarúgócsapatot működtető FTC Zrt. esetében, de a hirdetési felületeket a futballcsapatnál kapja.