Vágólapra másolva!
Az angol sajtó által megkérdezett szakemberek, korábbi és jelenlegi játékosok egyöntetűen elítélik Carlos Tévez tettét, miután a Manchester City támadója inkább a padon maradt, amikor Roberto Mancini szerette volna őt becserélni a Bayern München elleni BL-meccsen. A korábbi liverpooli menedzser, Graeme Souness szerint annak idején Alex Ferguson sem véletlenül tette ki csapatából az argentint.

Carlos Tévez két hétig nem látogathatja a Manchester City edzéseit, de az sem elképzelhetetlen, hogy soha többé nem fog pályára lépni a klub színeiben, legalábbis Roberto Mancini nyilatkozata szerint. "Végeztem vele. Ha rajtam múlik, nem fogom játszatni" - mondta a Bayern elleni meccs után az olasz tréner.

Tévezt azért csak két hétre tiltották el, mert ez a legkomolyabb büntetés, amit egy klub adhat egy játékosnak, ám valószínűleg a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) is eljárást indít majd az ügyben. "Ha a Manchester City megírja és bizonyítani is tudja, hogy az történt, amiről a lapokban olvasni lehet, akkor Carlos Tévezt hosszabb időre is eltilthatjuk a labdarúgástól" - mondta Jim Boyce, a FIFA alelnöke a Daily Mailnek.

A korábbi liverpooli menedzser, Graeme Souness szerint a 27 éves Tévez nemcsak az edzőjét, hanem csapattársait is cserbenhagyta, és nem véletlen, hogy korábban Alex Ferguson elengedte őt a Manchester Unitedtól. "Teljesen elfogadhatatlan, amit tett. Azért fizetik, hogy focizzon, és ha az edző azt mondja, hogy most kell játszania, akkor szó nélkül be kell mennie a pályára. Arról nem is beszélve, hogy a csapattársait is átverte ezzel. Tévez olyan, mint egy rohadt alma, gondolják, hogy Ferguson véletlenül tette ki a csapatából?" - mondta a Sky Sports 2-nek Souness.

A Telegraph több korábbi focistát és menedzsert is megkérdezett a Tévez-ügyről, Robbie Savage egyetértett Sounesszel. "Ha profi focista vagy, és most mindegy, hogy egy fontot keresel hetente, vagy kétszázezret, ha az edződ utasít valamire, azt meg kell tenned. Ha én lennék az edzője, nálam többé nem rúgna labdába" - mondta a korábbi walesi válogatott játékos, aki jelenleg szakértőként dolgozik a BBC Radiónál.

A több angol csapatnál is megfordult menedzser, Dave Bassett szerint az lenne a megfelelő büntetés, ha Téveznek a második csapatnál kellene kitöltenie a szerződését. "Nem lepett meg, hogy ezt csinálta, a mai sztárok úgy gondolják, hogy mindent megengedhetnek maguknak. Fantasztikus lenne, ha Tévezt a második csapatba száműznék, és az egész szezonban ott kellene játszania, de nem hiszem, hogy olyan tökösek lennének a Manchester City vezetői."

Ruud Gullit, a holland válogatott és a Milan korábbi sztárja érti, hogy Tévez miért nem állt be, de ettől még elítéli tettét. "Értem én, hogy egy focista mindig játszani akar, és egy ilyen nagy meccsen nemcsak epizódszerepet akar kapni, de vannak olyan helyzetek, amikor nyelni kell egyet, és alkalmazkodni kell a körülményekhez."

Az Angliában népszerű televíziós riporter, Piers Morgan egyedi tanáccsal látta el az argentin csatárt: "Téveznek sürgősen le kellene ülnie beszélgetni egyet Michael Owennel, aki elmagyarázhatná neki, hogy hogyan legyen boldog a kispadon is."

Forrás: AFP

Csapat- és honfitársa, Sergio Agüero még reménykedik abban, hogy van visszaút Téveznek. "Carlos fantasztikus játékos, de sajnos nem látok bele a fejébe, nem tudom, hogy miért tette, de nagyon elszomorít. Két felnőtt emberről van szó, remélhetőleg meg tudják beszélni a problémát."

A szurkolók bizalmát mindenesetre már elveszítette Tévez, aki csak rendőri kísérettel tudott a manchesteri repülőtérről hazamenni kedden este, a drukkerek ugyanis a fejét követelték. "Nem csodálkozom a szurkolók reakcióján, sokan elutaztak Münchenbe, pénzt fizettek azért, hogy láthassák a csapatukat, akár Tévezt is, erre ő hátba támadja őket. Nem most kezdődött az ő kálváriája, ideje lesz kirúgni" - mondta Dave Wallace, a Manchester City szurkolói újságjának szerkesztője.

Carlos Tévez közleményben kért elnézést a szurkolóktól, és félreértésről írt. "Szeretnék elnézést kérni a Manchester City szurkolóitól, akikkel mindig nagyon jó volt a kapcsolatom, és akik tudják, hogy amikor a pályán vagyok, akkor mindent megteszek a csapatért. Münchenben már bemelegítettem, készen álltam a játékra, de olyan dolgok történtek, amikről nem szeretnék beszélni. Annyit mindenesetre elárulok, hogy soha nem tagadtam meg a játékot. Félreértettek, és a továbbiakban is bármikor készen állok arra, hogy a klubot szolgáljam."