Vágólapra másolva!
Az FTC labdarúgócsapatánál nem tervezik utánpótlás-akadémia létrehozását. A Sport TV-nek nyilatkozó Keller József szerint miközben Magyarországon sorra alakulnak, külföldön már lejárt az akadémiák kora. Orosz Pál vezérigazgató elmondta, a tárgyalások a végső fázisban vannak Kevin McCabe-bel az Üllői úti ingatlan visszavásárlásának ügyében.

"Nem akarunk akadémiát. Külföldön most szűnnek meg az akadémiák, itt most gyarapodik a létszámuk. Tízéves késésben vagyunk" - nyilatkozta Keller a sporttelevízió Mai helyzet című műsorában.

Dragóner Attila arról számolt be, mindent megtesznek azért, hogy az utóbbi időben tapasztalható ijesztően alacsony létszám után minél több gyereket tudjanak mozgósítani. Keller elmondta, míg korábban meg sem kellett hirdetni a toborzást, most komoly reklám előzte meg, ennek alapján új 250 gyereket szeretnének fogadni.

A műsorban Orosz Pál vezérigazgató is megszólalt, aki elismerte, hogy szerdán egy csoport megzavarta a Fradi nyilvános edzését. "Egy harminc fő körüli csoport bement a pályára. Balhé nem volt, csak elmondták a véleményüket, de az nem helyénvaló, hogy a munkát félbeszakítják" - nyilatkozta Orosz, aki azt is elmondta, hogy emiatt egy ideig nem lesz nyilvános edzés.

Orosz Pál egy új stadion építésének lehetőségéről is beszámolt, illetve az Üllői úti ingatlan helyzetéről, ami korábban a Fraditól Kevin McCabe tulajdonába került, a klub pedig most szeretné visszavásárolni. "Leszögezem, hogy a tárgyalások a Ferencvárosi Torna Club és Kevin McCabe között zajlanak a zrt.-ről és a területekről. Nem én folytatom, de úgy tudom, hogy a végső fázisban, megegyezés előtti szakaszban vannak" - mondta Orosz, majd hozzátette, ennek köszönhetően komoly fejlesztések kezdődhetnek. "Egy új stadion lehetősége folyamatosan napirenden van, ezt nagyon rövid határidőn belül szeretnénk megvalósítani."

Úgy tűnik, hogy az új támogatók érkezésével rendeződni látszik a klub anyagi helyzete, de szponzori pénzből ilyen horderejű fejlesztésre nem kerülhetne sor. "Nagy adósságcsomaggal vettük át a zrt.-t. Most eljutottunk oda, hogy a játékosok utolérték magukat a fizetésükben. Köztartozásaink még vannak, de azokat is folyamatosan törlesztjük. Próbáljuk csökkenteni az adósságállományt. A szponzoroktól befolyó pénz nem elegendő egy stadionépítéshez, de erről inkább Kubatov Gábort kellene kérdezni" - nyilatkozta Orosz.