Vágólapra másolva!
Rafael Nadal teniszsztár, egyben a Mallorca focicsapatának részvényese szurkolóként nem örül Michael Laudrup távozásának. A dán edző utóda átmenetileg Nadal nagybátyja, az egykori Barcelona-klasszis, Miguel Angel Nadal lett.

"Mint szurkoló, nem ilyen imázsú klubot szeretnék" - idézte a Sport.es című portál Rafael Nadalt, miután Michael Laudrup távozott a Mallorca focicsapatától.

A dán edzővel öt mérkőzés után a tizedik helyen áll a csapat a spanyol élvonalban, két győzelme mellett háromszor kikapott. Laudrup bírálta a csapat átigazolási politikáját, segítője, Erik Larsen pedig a dán médiában azt mondta: Lorenzo Serra Ferrer, a Mallorca alelnöke "nem megfelelő személy".

Nadal és edzője, Toni Nadal is részvényese a Mallorcának, amelynek szerintük jelentős presztízst kölcsönzött Laudrup jelenléte. "A túl erős feszültség egyértelműen rosszat tesz. Szégyen, ami történt" - kritizálta a klub vezetőségét a teniszező.

Azóta átmenetileg Nadal másik nagybátyját, a korábbi Barca-játékos Miguel Angelt nevezték ki a csapat élére, ő ül le szombaton, az Osasuna elleni bajnokin a kispadra. A végleges megoldás ugyanakkor várhatóan a spanyol válogatottal Eb-t nyert Luis Aragones lesz.