Vágólapra másolva!
Másfél év eltiltást kapott a néhány éve még futballmérkőzéseket vezető, jelenleg a megyei II. osztályú Máriakálnok utánpótlás-együttesének igazolt játékosa, akit a Dunakiliti elleni, Győr-Moson-Sopron megyei másodosztályú labdarúgó-bajnokság ifjúsági mérkőzésén kiállítottak. A piros lap után durván szidta és fenyegette a játékvezetőt, akit később sörrel is lelocsolt, írja a Kisalfold.hu.

A lap szerint a megyei II. osztály Mosonmagyaróvár-csoport 3. fordulójában rendezett, Dunakiliti elleni U-21-es bajnoki találkozó (0-6) 68. percében - miután a vendégek megszerezték ötödik találatukat - a hazaiak kapusa trágár szavakat intézett a bíróhoz és a partjelzőhöz. A játékvezető azonnal kiállította a játékost, aki a felnőtt mérkőzésen immáron nézőként folytatta az akkor már asszisztensi munkákat ellátó Strobl Péter szidalmazását.

A Kisalfold.hu birtokába jutott a mérkőzés jegyzőkönyvében tett játékvezetői megjegyzés.

"A vendégcsapat ötödik gólja után, a saját kapujából a következőket kiabálta az asszisztensemnek: "Nem volt les? A ... anyádat, te ...!" Ezért piros kártyával azonnal kiállítottam (a mérkőzés 25. percében a játékost reklamálásért már sárga kártyával figyelmeztettem). A kiállítás után a következőket mondta nekem: "... anyáddal! Innen te haza nem mész! Beírhatsz mindent, te ...!" Majd levonulás közben fenyegetőleg még visszakiabált felém: "Öreg, te meccs végén ne gyere le!" Mérkőzés végén az öltözőépület előtt az asszisztensemnek a következőket mondta: "... el leszel kapva, majd meglátod!"

A felnőttmérkőzés 2. félidejében mögöttem, a korláton kívülről több sértő, illetve fenyegető megjegyzést tett felém! Például a 65. percben: "Ha három meccsnél többet kapok, megöllek ...!" A 76. percben: "Kitépem a lábadat és a hátadba állítom!" A 82. percben a korláton kívülről egy műanyag söröspohárból sörrel leöntött, a lábamat találta el! Ezt jeleztem a mérkőzés játékvezetőjének, aki ezután a rendezők segítségét kérte a rend helyreállításában" - írta Strobl Péter játékvezető.

A megyei sportigazgatóság fegyelmi bizottsága rendkívül súlyosnak minősítette az esetet, emiatt 2012. december 31-ig eltiltotta a játékost, aki fellebbezett az ítélet ellen.

Közben a Győrzámoly-Máriakálnok felnőtt mérkőzésen ismét nézőként bukkant fel, folyamatosan szidalmazta a játékvezetőt, akit szotyolával meg is dobott. A fegyelmi bizottság emiatt 2013. április 30-ig meghosszabbította eltiltását.