Vágólapra másolva!
A Budapest Honvéd 0-1-ről fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Diósgyőrt a labdarúgó NB I 13. fordulójában, így a két csapat helyet cserélt a tabellán, és a kispestiek feljöttek a harmadik helyre.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Budapest Honvéd - Diósgyőri VTK 2-1 (1-1)
Bozsik Stadion, 2500 néző
v.: Szabó Zs.
Budapest Honvéd: Kemenes - Lovric, Debreceni, Novák, Johnson - Abass (Hidi, 84.), Horváth A., Ivancsics - Tchami (Hajdú, a szünetben), Torghelle, Délczeg (Sekulic, 70.)
Diósgyőri VTK: Rados - Vadász (Carreno, 89.), Budovinszky, Gal, Gohér - Gallardo, Rakovic, Lippai (Arze, 78.), Luque - Tisza, Seydi (Menougong, 68.)
gólszerzők: Torghelle (22.), Abass (80.), illetve Gallardo (17.)
lap: Délczeg (65.), illetve Rakovic (71.), Budovinszky (92.)

Az első perctől kezdve a Honvéd irányított, több helyzetet is kialakított, mégis a Diósgyőr szerzett vezetést első valamire való ellentámadásából a spanyol Gallardo góljával, Tisza csinálta meg neki a helyzetet.

A gól után is a kispestiek maradtak aktívabbak, és Torghelle révén egyenlíteniük is sikerült.

A folytatásban visszavettek a csapatok a tempóból, ezzel együtt is inkább a fővárosiak irányították a játékot, de sokkal kevesebb veszélyes akciót vezettek, mint az első játékrészben, míg a Diósgyőr továbbra is gyors ellentámadásokra alapozott, és többet volt veszélyes a kapura.

A győztes gólt egy védelmi hibát kihasználva a hazaiak szerezték meg a hajrában Abass révén.

A Honvéd így 23 ponttal megelőzte a 21 pontos, eddigi harmadik helyezett Diósgyőrt. A Debrecen 32 ponttal vezet a 28 pontos Győri ETO előtt. A DVTK továbbra sem tudott még meccset nyerni idegenben az idei szezonban.