Vágólapra másolva!
Az első félidőben sokkal jobban játszó Ferencváros hazai pályán 3-0-ra verte az Újpestet a labdarúgó NB I 13. fordulójának rangadóján, amelyen ezúttal a presztízs mellett azért küzdöttek a csapatok, hogy eltávolodjanak a kiesőzónától. A meccs előtt és közben nem volt balhé, a lefújás után viszont az újpestiek felgyújtottak pár széket a szektorukban.  

NB I, 13. forduló
Ferencváros - Újpest 3-0 (2-0)
Albert-stadion
vezeti: Kassai Viktor
FTC: Jova - Maróti, Balog, Klein, Junior - Jovanovic, Otten, Józsi, Hakola (Abdi, 71.) - Pölöskey (Tóth B, 78.), Somalia (Lisztes, 85.)
Újpest: Balajcza - Szokol (Balogh, 64.), Mihajlovic, Dvorschák (Rubus, 33.), Pollák - Simon K., Markovics, Tajthy, Barczi - Kabát (Balajti, 75.), Rajczi
gól: Pölöskey (7.), Somalia (37.), Lisztes (92.)
sárga lap: Junior (35.), illetve Szokol (38.), Markovic (40.), Pollák (57.), Barczi (70.)

"Egyszerűen félünk, de nem tudom, mitől" - nyilatkozta a szünetben a meccset közvetítő tévécsatornának Balajcza Szabolcs, az újpestiek kapusa, és szavai tökéletesen visszaadták az első félidő lényegét. Az Ferencváros kezdettől fogva sokkal felszabadultabban és agresszívabban játszott, az újpestiek ezúttal nemcsak hátul nem álltak a helyzet magaslatán, de szinte nem is vezettek épkézláb támadást. A Fradi mindkét támadója betalált az első félidőben, és mindkét gólhoz kellett a vendég játékosok elmélázása is, jellemző volt, hogy Pölöskeynek többször pusztán azzal sikerült helyzetbe kerülnie, hogy erőszakosan rástartolt egy-egy labdára.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

A szünetben kicsit összekapta magát az Újpest, de nem tudott komoly nyomást gyakorolni a Fradi kapujára. A viszonylag eseménytelen félidő végén ráadásul újra a hazaiak találtak be, az utolsó percekre csereként beállt Lisztes fejelt a kapuba.

A Ferencváros győzelmével feljött a 13. helyre, az Újpest azonos pontszámmal a 14.

Ez történt percről percre

A meccs előtt szigorúan elkülönítették egymástól a két szurkolótábort, így - legalábbis az eddigi hírek szerint - nem történt összetűzés közöttük. A kezdés előtt Vastag Csaba énekelte el a himnuszt a stadionban, a drukkerek mindkét oldalról csatlakoztak hozzá.

5. perc: Barczi kiugratása lesen találta Rajczit, így az újpesti csatár hiába lőtt a kapuba.

7. perc: vezet a Fradi. Egy labdaszerzés után Pölöskey összejátszott a bal oldalon megiramodó Somaliával, majd a másodszor is visszakapott labdát néhány méterről, becsúszva a hálóba lőtte. Az Újpest védelme alaposan benne volt a gólban.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

12. perc: Tajthy vágta fel Józsit a tizenhatoson belül, Hakola tizenegyesét azonban kivédte Balajcza.

15. perc: ismét az újpesti védelem mögé került a Fradi, ám Maróti labdáját Somalia éles szögből az oldalhálóba lőtte.

25. perc: Jova ütközött össze Rajczival, mindketten ápolásra szorultak.

33. perc: kényszerű csere az Újpestnél, a vállsérülést szenvedett Dvorschákot Rubus váltotta.

Egy ferencvárosi szurkoló rosszul lett, infúzióra kötve, hordágyon vitték el a mentősök. A szurkolás egyébbként szokatlanul békés a korábbi Fradi-Újpestekhez képest.

37. perc: már kettővel vezet a Fradi. Jovanovic jobb oldali, lapos beadásnál több vendég védő sem eszmélt időben, a labda így eljutott a középen kibújó Somaliához, akinek közelről már csak a hálóba kellett passzolnia.

Míg Pölöskey a gólja után Détári Lajos edzőhöz rohant oda, a második gólt Somalia és Junior közös tánccal ünnepelte.

42. perc: megint bizonytalanok voltak az újpesti védők, de ezúttal az utolsó pillanatban sikerült szögletre menteni Pölöskey elől.

Vége az első félidőnek.

"Egyszerűen félünk, de nem tudom, mitől" - nyilatkozta a Sport 1-nek a szünetben Balajcza Szabolcs, az újpestiek kapusa.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

53. perc: a második félidőt kicsit bátrabban kezdte az Újpest, de ismét Balajczának kellett védenie előbb Otten, majd Pölöskey lövését.

63. perc: Markovic szépen játszotta tisztára magát, átadása után Barczi lagymatag lövését könnyedén védte Jova.

64. perc: Szokol cipőt cserélni ment ki az oldalvonalhoz, de jelezték neki, hogy nem kell, mert őt cserélik le. Balogh Balázs a helyén.

69. perc: Pollák rágta át magát Marótin, jól eltalált, de nem igazán helyezett lövését Jova védte.

74. perc: Markovic távoli lövése kevéssel a jobb kapufa mellett suhant el.

89. perc: Balajti váratlan lövése után nem sokkal kerülte el a bal felső sarkot a labda.

92. perc: A hajrára beálló Lisztes Abdi jobb oldali beadásából a bal alsó sarokba fejelt, 3-0-ra győzött a Fradi.

A lefújás után az újpesti szurkolók székeket gyújtottak fel a szektorukban, a tüzet pár perc múlva eloltották a biztonságiak.