Vágólapra másolva!
Hiába játszották már le a Puskás Ferenc-stadion átépítés előtti búcsúmérkőzését, úgy tűnik, mégsem épül újra az ország legnagyobb stadionja - írta a Világgazdaság című napilap hétfői száma.

A lapnak Fürjes Balázs, a budapesti nagyberuházásokért felelős kormánybiztos azt mondta, hogy kormányzati szinten nincs döntés a Puskás-stadion építéséről.

Hozzátette, hogy bár a végső szó kimondása nem az ő hatásköre, a beruházás túl drága, ezért érdemes lehet két kisebb, modern stadionnal segíteni a magyar futballt; ez a ferencvárosi és a debreceni aréna lenne.

A kormánybiztos feladatkörébe tartozik minden olyan nagyberuházás, amely a fővárosban valósulhat meg, ám a tulajdonos az állam. Három ilyen projekt van: a Nemzeti Közszolgálati Egyetem 20 milliárdos beruházása, a Ferencváros új stadionjának megépítése 10-12 milliárdért és a Gödör-beruházás befejezése - írta a lap.

A ferencvárosi stadion jelenleg magántulajdonban van, és az állam tárgyal arról, hogy visszavásárolhassa, Fürjes Balázs szerint "egy fillérrel sem többért, mint amennyibe került". A megállapodás után két évbe telhet, hogy a Ferencváros új stadiont kapjon állami pénzből - írta a Világgazdaság.