Vágólapra másolva!

Góllal búcsúzott el kétnaposan elhunyt fiától egy angol csatár

A Doncaster labdarúgócsapatának csatára, Billy Sharp három nappal újszülött fia halála után lőtt gólt a Middlesbrough elleni angol másodosztályú bajnokin.

A meccs előtt egyperces tapssal emlékeztek meg a szurkolók a kétnaposan, tragikus hirtelenséggel elhunyt kisfiúról, a 14. percben pedig a Doncaster a csapatkapitányi karszalagot aznapra megkapó Billy Sharp góljával szerzett vezetést. A csatár felhúzta a mezét, alatta pedig egy pólón ez állt: "Ezt neked lőttem, fiam!".

A szabályokkal ellentétben Darren Deadman játékvezető úgy döntött, hogy nem ad sárga lapot Sharpnak, amiért felhúzta a mezét.

A Middlesbrough fordított, és 3-1-re megnyerte a meccset, de a lefújás után mindenki Sharp esetével foglalkozott. "Azt mondta, hogy mindenképp játszani akar, mert gólt szeretne szerezni a fia emlékére. Amikor erre kért, nem mondhattam nemet, így beállítottam a csapatba. Mintha egy előre megírt hollywoodi sztori lett volna" - mondta a meccs után Dean Saunders, a Doncaster menedzsere.

Az ellenfél edzője, Tony Mowbray is megemlékezett az esetről: "Hihetetlen, hogy milyen lelkierő lakozik ebben a srácban! El nem tudom képzelni, hogy mit érezhetett, amikor belőtte a labdát. Ez a gól a mennyországból jött."