Társoldalunk:

A Real Madrid legendája Messi mellett kampányolt

2011.11.03. 7:17

Alfredo Di Stefano szerint Lionel Messi megérdemelné, hogy az argentin válogatott csapatkapitánya legyen. A Real Madrid egykori kiváló támadója úgy véli, a Barcelonában sziporkázó Messi a nemzeti csapatban is jobban játszana, ha megkapná a kapitányi karszalagot.

"Megérdemli, hogy övé legyen, egészen egyszerűen azért, mert minden feltételnek megfelel: harcos és mérhetetlenül tehetséges" - indokolt Di Stefano az argentin szövetség magazinjában. "Meg vagyok győződve róla, hogy egy ilyen döntés nagyobb egységet teremtene a csapaton belül, és ő maga is erősödne a pozíciója révén, noha ahhoz, hogy játékának színvonalát emelje, nem szükséges kapitánynak lennie" - tette hozzá.

Di Stefano szerint mostanáig Daniel Passarella és Diego Maradona volt a két legjobb csapatkapitánya az argentin válogatottnak. "Messi olyan kapitány lenne, aki elbátortalanítja az ellenfelet, akárcsak annak idején Maradona" - tette hozzá.

Az argentin születésű, 85 éves Alfredo Di Stefano 1956-ban felvette a spanyol állampolgárságot, ez után kétszer - 1957-ben és 1959-ben - érdemelte ki az Aranylabdát. A Real Madridban 1953 és 1964 között szerepelt, a klub valaha élt egyik legjobbjaként tartják számon.

KAPCSOLÓDÓ CIKK