Vágólapra másolva!
A hagyományokkal ellentétben tiszta feketében lép pályára vasárnap, a Paks elleni bajnokin a Ferencváros csapata. A zöld-fehérek - és a magyar futballtársadalom - a hétfőn hetvenévesen elhunyt Albert Flóriánt, a klub legendáját, a magyar labdarúgás egyetlen aranylabdását gyászolják.

Az egyesület közölte: a 18 órakor kezdődő összecsapáson a játékosok olyan szerelésben lépnek majd pályára, amelyen semmilyen felirat és szponzori logó nincs elhelyezve. A mezen a számon kívül egyedül a Ferencváros címere lesz látható, amelyet az "Albert Flórián 1941-2011" felirat vesz majd körbe. Az FTC köszönetét fejezte ki szponzorainak, a Seat Magyarországnak és a Groupama Garancia Biztosítónak, valamint a bajnokság névadó támogatójának, az OTP Banknak.

Az FTC vezetése emellett úgy határozott, hogy erre a mérkőzésre - kivételesen - a jegy megváltásához nem szükséges a szurkolói kártya. A kártya nélkül belépő vásárlókat arra kérik, hogy a hármas, illetve a hatos kaput vegyék igénybe a belépéshez. A szurkolói kártyával rendelkezők a már megszokott módon vásárolhatják meg jegyüket és juthatnak be a stadionba.

A klub arra kéri a drukkereket, hogy "alkalomhoz illő öltözetben, lehetőség szerint gyertyával érkezzenek a mérkőzésre, hogy annak kezdete előtt egy közös gyertyagyújtással emlékezhessenek meg Albert Flóriánról".

Albertet vasárnap délben, az Óbudai temetőben helyezik végső nyugalomra, a temetés nyilvános lesz.