Vágólapra másolva!
Holland lapértesülés szerint jövő nyáron lejáró szerződésének meghosszabbítására készül Bert van Marwijk, a világbajnoki ezüstérmes holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

"Ennek hamarosan meg kell történnie. Minden jól alakul, a felek egyetértenek a feltételeket illetően, már csak az aláírások hiányoznak" - idézte hétfői számában a De Telegraaf című lap Rob Jansent, a szakember ügynökét.

Az újság úgy tudja, hogy az új szerződés 2016-ig szól majd, és nem fog tartalmazni semmilyen elengedési záradékot arra az esetre, ha az 59 éves tréner menet közben ajánlatot kapna egy nagy klubtól.

Forrás: AFP/Gabriel Bouys

A közelmúltban a PSV Eindhoven igyekezett megnyerni az edzőt, akit jelenlegi kontraktusa jövő nyári lejárta után alkalmazott volna.

A szövetségi kapitányi posztot Marco van Bastentől 2008-ban átvevő van Marwijk, aki tavaly vb-döntőbe vezette csapatát, így várhatóan a 2014-es brazíliai világbajnokságon, illetve a 2016-os Eb-n is a holland nemzeti csapat kispadján ül majd. Hollandia a magyarok csoportjából jutott ki a jövő évi, lengyel-ukrán közös rendezésű Eb-re, és egy csoportba került Magyarországgal a 2014-es vb selejtezőin is.