Vágólapra másolva!
Dzsudzsák Balázs, az Anzsi Mahacskala magyar játékosa reméli, hogy orosz klubja olyan edzőóriást igazol télen, mint amilyen Guus Hiddink vagy José Mourinho. A szélső nem ért egyet az Anzsi-tulajdonost kritizáló PSV-igazgató, Justin Sandersszel.

Az Anzsi Mahacskala szeptember végén menesztette Gadzsi Gadzsijevet a kispadról, és a helyét - játékos-edzőként - Roberto Carlos vette át. A csapat a 125-szörös brazil válogatott irányításával sem lett jobb, sőt, a hetedik helyről egy helyet rontva, épp hogy beverekedte magát a felsőházba.

A multimilliárdos dagesztáni klubnál lázasan keresik Gadzsijev utódját, de nincs könnyű dolguk, mert a jelöltek közül eddig senkit sem sikerült magukhoz édesgetni, José Mourinho például át sem nézte azt az évi 25 millió eurós fizetésről szóló szerződéstervezetet, amelyet az Anzsitól kapott.

Pedig az orosz klub magyar légiósa, Dzsudzsák Balázs szerint sztáredzőre van szüksége csapatának. "A PSV-nél mindenki Hiddinkről beszélt, és olyan sok embert ismerek Oroszországból és Törökországból is, akik jó véleménnyel vannak róla. Megvan benne ugyanaz a különlegesség, mint Mourinhóban" - nyilatkozta a balszélső a holland Voetbal Internationalnak.

Az orosz bajnokságban most állnak át a tavaszi-ősziről az őszi-tavaszi rendszerre, és az őszi idényből még két forduló van hátra: november 18-án Huszti Szabolcs címvédő és listavezető csapatához, a Zenithez látogat az Anzsi, majd 27-én a második helyezett CSZKA Moszkvát fogadja. Ezen a két meccsen még Roberto Carlos irányítja az Anzsit, ám a március 3-ai, CSZKA elleni tavaszi idényrajtra már az új edző készíti fel az együttest.

Hogy ki, azt még nem lehet tudni, pedig idén már hat szakvezetővel is hírbe hozták az Anzsit. Még júniusban Avram Grant lehetséges érkezéséről írt a Voetbal International, majd szeptember 8-án a Marcában jelent meg, hogy José Mourinhóra fáj a dagesztáni klubvezetők foga.

Forrás: AFP/John Thys
Dzsudzsák örülne Hiddink érkezésének

Négy nappal később a Daily Mail arról írt, hogy az angol kapitány, Fabio Capellót vinné a Mahacskala, majd Roberto Carlos dobott be három új nevet: Luiz Felipe Scolariét, Vanderlei Luxemburgóét és Guus Hiddinkét.

"Ha az elnök nagyon akar valakit, akkor később nem érdemes csodálkozni, ha meg is szerzi" - folytatta Dzsudzsák, aki szerint Mourinho, ha már megnyerte a Bajnokok Ligáját a Real Madriddal, talán Dagesztán felé veheti az irányt. "De ugyanez a helyzet Cristiano Ronaldóval is."

Nemrég a PSV sportigazgatója, Justin Sanders a tilburgi egyetemen, egy előadása során arról beszélt, hogy nem érti az olyan klubtulajdonosokat, mint amilyen az Anzsit birtokló Szulejman Kerimov. Dzsudzsáknak erre is volt válasza: "Még nem is voltam hivatalosan az Anzsi játékosa, amikor a PSV már el is költötte az értem kapott pénzt. Szóval úgy gondolom, a PSV-nek igenis örülnie kell, hogy van olyan klub, amelytől 14 millió eurót kapott. Nem nagyon problémáztak azon, hogy elfogadják-e ezt a pénzt" - szúrt oda volt csapatának a szélső.

Dzsudzsák egyébként a lehető legjobbkor távozott Eindhovenből, a jelenleg harmadik helyen álló klub ugyanis anyagi gondokkal is küzd, így története során először önkormányzati segítséget kellett kérnie.