Vágólapra másolva!
Csak azt lehet világklasszis jelzővel illetni, aki válogatott és klubszinten is sikeres, állítja a brazilok háromszoros világbajnok labdarúgója, Pelé.

A brazil futball-legenda szerint válogatott és klubszinten is csúcsteljesítményt nyújtani teljesen különböző, éppen ezért csak azt lehet a legnagyobbak között emlegetni, aki képes a kettősségre. Szerinte Lionel Messinek és Wayne Rooney-nak még bizonyítani kell.

"Egy játékos teljesítményét a világbajnoki szereplés határozza meg. Lionel Messi például a Barcelonában fantasztikusan játszik, míg az argentin válogatottban teljesen más arcát mutatja" - mondta.

Messi 64 válogatott mérkőzésen eddig 18 gólt szerzett, ám a nagy világversenyeken nem jött ki számára a lépés. A 2006-os és a 2010-es vébén is a negyeddöntőben búcsúzott az együttes, csakúgy, mint az idei Copa Américán. Egyedül a 2007-es kontinensviadalra lehet büszke, akkor Argentína a döntőig verekedte magát, de végül kikapott Brazíliától.

Pelé úgy véli, a világklasszis kategóriát Zinedine Zidane képviselte, de Johan Cruyffot, Franz Beckenbauert, Michel Platinit, illetve Bobby Moore-t is ebbe a kategóriába sorolta.

Elárulta, nagy rajongója Wayne Rooney-nak, bár a pályán mutatott agresszív viselkedésével gyakran nem ért egyet.

"Mindig küzd, de nagyobb a szíve, mint a technikai tudása. Játéka szerves részét képezi az agresszió, ezt már nem lehet megváltoztatni" - jellemezte az angol csatárt. "Jó játékos, de nem lehet összehasonlítani velem. Én sok gólt szereztem."