Vágólapra másolva!
Tizenhat évvel a legutóbbi, botrányos összecsapás után lehet, ismét megmérkőzik egymással az angol és az ír labdarúgó-válogatott Dublinban.

"Két éve már tárgyaltunk egy ilyen mérkőzésről, de akkor az angolok nem vállalták a mérkőzést, nem találtunk megfelelő, szabad időpontot a naptárban. De most úgy vélem, Anglia elfogadja a kérésünket" - nyilatkozta Giovanni Trapattoni, az írek menedzsere. "Játszottunk már Franciaországgal, Olaszországgal, Horvátországgal, Oroszországgal, hamarosan találkozunk a németekkel, azaz a nagycsapatok felével már összemértük erőnket."

A mérkőzés a szakvezetők szempontjából is különleges élményt nyújtana, hiszen az angolok kispadján Trapattoni és segítője, Marco Tardelli honfitársa, Fabio Capello ül.

"Miért ne lehetne barátságos mérkőzést játszani az angolok ellen? Az Európa-bajnokság előtt mindklét válogatottnak hasznára válhatna" - tette hozzá Tardelli.

Anglia a csoportküzdelmek során kvalifikálta magát a viadalra, míg Írországra még vár egy észtek elleni pótselejtező-visszavágó, amely a tallinni 4-0-s siker után minden bizonnyal csupán formalitás lesz.

Az 1995-ös, dublini összecsapás a 27. percben félbeszakadt, miután az angol huligánok tombolni kezdtek. Az írek szövetségi kapitánya, Jackie Charlton akkor úgy nyilatkozott, sok minden látott már pályafutása során, de ilyen értelmetlen botrányt még soha.