Vágólapra másolva!
Ezúttal egy FIFA-licences játékosügynököt vettek őrizetbe Szarvason, a nemzetközi fogadási csalásokkal kapcsolatos ügyben, kedden.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta, hogy kollégái a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársaival együtt délután nemcsak őrizetbe vették a menedzsert, hanem házkutatást is tartottak nála, melynek során lefoglalásra is sor került. Hozzátette: az őrizetbe vett személyt még kedden kihallgatják.

A magyar szövetség honlapján megtalálható, MLSZ-engedéllyel rendelkező játékosügynökök listáján egyetlen szarvasi található: K. Zsolt.

A szóvivő azt is elárulta: a szombaton őrizetbe vett kozármislenyi labdarúgó, A. Attila, valamint a Vasas-Híd hétfőn őrizetbe vett játékosa, S. László egyaránt részletes, feltáró jellegű, beismerő vallomást tett. Kedden mindkettőjük őrizetbevételét megszüntették, így a továbbiakban szabadlábon védekezhetnek.

A Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye szerint K. Zsolttal szemben három rendbeli folytatólagosan elkövetett gazdálkodó szervezet dolgozójának kötelessége megszegésére irányuló vesztegetés bűntette megalapozott gyanúja merült fel.

"K. Zsolt a 2009. április 21-i Honvéd-Siófok (2-2) Magyar Kupa-elődöntő előtt megkereste H. Gábort a Siófok labdarúgóját, hogy még legalább kettő vagy több játékostársát szervezzen be ahhoz, hogy ők fejenként 3-3000 euro ellenében működjenek közre abban, hogy a mérkőzést csapatuk legalább két góllal veszítse el. H. Gábor ezt követően az ajánlatot közölte lakó és csapattársával S. Lászlóval, majd közösen felkeresték másik csapattársukat A. Attilát is, hogy a manipulációban a fentiek szerint vegyen részt. Megbeszélésüknek megfelelően mindhárman elfogadták az ajánlatot. K. Zsolt és elkövetői köre végül a játékosok hajlandósága ellenére a mérkőzésre nem tette meg a fogadását, így a megállapodás szerinti jogtalan előny kifizetésére nem került sor.

K. Zsolt a 2009. április 25-i Siófok-Kaposvár (2-5) bajnoki előtt megkereste S. Lászlót és H. Gábort, a Siófok labdarúgóit, hogy a korábbi megállapodásban foglaltak szerint, - fejenként 3-3000 euro ellenében - működjenek közre abban, hogy a mérkőzést csapatuk legalább két góllal veszítse el. H. Gábor és S. László ekkor megállapodtak K. Zsolttal, hogy benne vannak a mérkőzés befolyásolásában és a meccs előtt összesen 9000 eurót vettek át K. Zsolttól, amelyen A. Attilával osztoztak. A mérkőzésen a K. Zsolt által kívánt eredmény született.

K. Zsolt a 2009. május 23-i ZTE-Siófok (5-3) bajnoki előtt megállapodott S. Lászlóval, H. Gáborral és rajtuk keresztül A. Attilával, hogy itt is fejenként 3-3000 euro ellenében működjenek közre abban, hogy a mérkőzésen a Siófok csapata legalább két góllal kapjon ki. A mérkőzésen a K. Zsolt által kívánt eredmény született, ezért a mérkőzést követően a három játékos összesen tízezer eurót kapott.

K. Zsolt a megalapozott gyanú közlésével, illetve az őrizetbe vételével szemben panaszt jelentett be, majd pedig vallomást tett, amelyben tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését" - áll a sajtóközleményben.