Társoldalunk:

Hiddinknek nincs kedve visszamenni Isztambulba

2011.11.16. 10:36

A holland Guus Hiddink úgy véli: a horvátokkal szemben elbukott Európa-bajnoki pótselejtező után minden bizonnyal távoznia kell a török labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.

"Nagy az esélye annak, hogy ez volt az utolsó mérkőzésem a török válogatott élén" - mondta a tréner a keddi, zágrábi gól nélküli döntetlen után, amely az első mérkőzésen, idegenben 3-0-ra győztes horvátok továbbjutását jelentette. "Tulajdonképpen nincs is kedvem most visszatérni Isztambulba, mert pihenésre van szükségem."

A Milliyet című török lap már a pénteki vereség után azt írta, hogy "számunkra vége, és Hiddink számára is". Az újság szövetségi forrásból úgy értesült: a 2010 augusztusában két évre szerződtetett Hiddinket kárpótlás nélkül küldik el, hacsak nem mond le saját magától.

A holland tréner ugyanakkor nem tartja bukásnak, hogy válogatottja nem tudta kiharcolni az Eb-részvételt, mert, amint fogalmazott: a török csapat "fiatal és hatékony, de az ideje csak ezután jön el".

A török válogatott egy csoportban szerepel a magyarral a 2014-es brazíliai világbajnokság selejtezősorozatában.

A 65 éves Hiddink jelenlegi állomáshelyén ugyan nem járt sikerrel, de korábban négyszer is szerepelt aktuális válogatottjával Eb-n, illetve vb-n. Először hazája legjobbjait juttatta ki az 1996-os Európa-bajnokságra és az 1998-as vb-re, majd nem kis bravúrral a dél-koreaiak szakvezetőjeként együttesével elődöntőt vívott a 2002-es világbajnokságon. A Távol-Keleten életre szóló szerződést kínáltak neki, de az év edzőjévé választott Hiddink inkább hazatért a PSV Eindhovenhez, amellyel három bajnoki címet ünnepelhetett. A 2006-os vb-re már ausztrál kapitányként érkezett, és a nyolcaddöntőbe vezette az együttest.

KAPCSOLÓDÓ CIKK