Társoldalunk:

Egy nappal korábban foglalkozik Rooney fellebbezésével az UEFA

2011.11.17. 19:17

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fellebbviteli bizottsága a korábban közöltnél egy nappal korábban, már december 8-án foglalkozik Wayne Rooneynak, az angol válogatott támadójának ügyével.

Az UEFA csütörtöki bejelentése szerint az időpontot az angol szövetség kérésére módosították, mivel a játékos december 7-én éppen a szervezet székhelyén, Svájcban tartózkodik majd Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

A Manchester United csatárát októberben három meccsre eltiltották, így - jelen állás szerint - nem lehet ott a jövő évi, lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság csoporttalálkozóin.

A 25 éves Rooney-t azért büntették meg, mert a Montenegró elleni Eb-selejtezőn piros lapot kapott, miután a 74. percben egy teljesen ártalmatlan szituációban durván szabálytalankodott.

Az angolok a tárgyalás időpontjában már tudni fogják, hogy mely válogatottakkal csapnak majd össze az Eb csoportszakasza során, miután a kijevi sorsolást december 2-án tartják. Rooney személyesen is megjelenik a fellebbviteli bizottság előtt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK