Vágólapra másolva!
Joseph Blatter rasszizmust bagatellizáló kijelentései mellett David Beckham sem tudott szó nélkül elmenni. Blatter elnézést kért, de nem mond le.

"Megdöbbentő észrevételek, nem hiszem, hogy jót tesznek a focinak" - kommentálta a FIFA elnökének szavait a százszoros angol válogatott. "A rassziszmust nem lehet a szőnyeg alá seperni, és nem lehet lezárni a meccs utáni kézfogással" - idézte a Soccerway.com a középpályást.

A FIFA elnöke azt nyilatkozta, hogy a rasszizmust el kell fogadni, mint a provokáció részét, és a meccs végi kézfogással le kell zárni. Blatter később a BBC szerint egy kérdésre úgy válaszolt, hogy a fociban nincs rasszizmus. Az eset után a svájci vezetőt több neves személyiség lemondásra szólította fel.

Beckham úgy fogalmazott, "nincs ráhatása arra, hogy ki maradjon, vagy menjen a FIFA vezetésében", és nem is akar ilyen befolyást, ugyanakkor leszögezte, hogy a rasszizmus jelenléte nyilvánvaló a fociban és az élet más területein.

Blatter később bocsánatot kért, ha bárkit megsértett volna, de kizártnak nevezte, hogy lemondana: "A távozás teljesen sportszerűtlen lenne és nem lenne összeegyeztethető a küzdőszellememmel, a karakteremmel és energikus mivoltommal."