Vágólapra másolva!
A Diósgyőr 13 éves középpályása, Mády Milán november 5-6-án az AC Milan kétnapos utánpótlástornáján vett részt. Gólt rúgott, gólpasszt adott, tizenegyest harcolt ki, és a milánóiak a jövőben szeretnének még találkozni vele.

Az AC Milan utánpótlásedzői júliusban Magyarországon jártak, és a Vasassal közösen megszervezett tornán mintegy kétszáz fiatal, magyar futballista közül kiválasztották és meghívták Milánóba a 13 éves diósgyőri középpályást, Mády Milánt.

A játékos és a szülei egyaránt teljes ellátást kaptak a november 5-6-án rendezett kétnapos tornán, amely után a Milan utónpótlásedzői dicsérték a 140 centis tehetséget.

"Az edzők meg voltak elégedve Milán teljesítményével, tehetségesnek találták, és a jövőben szeretnének még vele találkozni" - nyilatkozta az [origo]-nak Mády Erika, a játékos édesanyja.

A tornára közel 500 gyereket hívott meg az AC Milan, és többek között a korosztályos indonéz és brazil labdarúgó-válogatott ellen léptek pályára. A Milan meghívottjai között voltak dán, svéd, német és görög futballisták is. Mády Milánon kívül a tornán részt vett a 11 éves Kiss Krisztián is.

Forrás: Mády Erika

"A tornán a Milánnal felálló, külföldi játékosokból összeállított csapat második helyezést ért el, pedig a tizenegy játékosból tíz csatár volt. Két meccsen négy gól született, Milán eredményesen szerepelve kiharcolt egy büntetőt, adott egy gólpasszt, és rúgott egy gólt. Több edző figyelte a gyerekek játékát, illetve felvételeket készítettek róluk" - mesélt a milánói hétvégéről Mády Erika.

A rendezvény a San Siro-stadionban ért véget, ahol a magyar zászlóval vonult körbe a két magyar futballista. Mády Milán bízik benne, hogy ismét elmehet még Milánóba, de elsődleges célkitűzése, hogy bekerüljön a korosztályos magyar válogatottba.