Vágólapra másolva!
A második helyen álló Győr - amely múlt héten, hazai pályán kikapott a Budapest Honvédtól - rendkívül magabiztosan nyert az Újpest vendégeként a labdarúgó NB I 17. fordulójában. Csertői Aurél együttese ezt megelőzően sorozatban négy idegenbeli találkozón nyeretlen volt.

NB I, 17. forduló:
Újpest FC - Győri ETO FC 1-3 (0-1)
Szusza Ferenc-stadion, 2623 néző
v.: Iványi
Újpest: Balajcza - Kiss Z., Lipták, Takács Z., Pollák - Tajthy (Kabát, 72.), Nagy P. - Barczi (Mihajlovic, 64.), Lázár B., Snoyl (Balogh B., 55.) - Rajczi
Győr: Stevanovic - Takács Á., Fehér Z., Stanisic, Völgyi - Trajkovic, Pilibaitis, Kiss M. (Windecker, 84.), Dudás (Dinjar, 77.) - Koltai (Tokody, 79.), Ahjupera
gól: Kabát (86.), illetve Trajkovic (39.), Dudás (57., 11-esből), Ahjupera (81.)
kiállítva: Lipták (56.)
sárga lap: Takács Z. (45.), Kabát (87.), illetve Dudás (20.), Ahjupera (74.)

A találkozó elején mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, ám ezek kimaradtak. Ezt követően inkább a középpályán harcoltak egymással a felek, mégis, a félidő vége előtt nem sokkal Trajkovic révén vezetést szereztek a vendégek.

A fordulás után nem sokkal gyakorlatilag el is dőlt a találkozó, ugyanis a gólhelyzetben kitörő, az előző szezonban még az Újpestet kölcsönjátékosként erősítő Ahjuperát Lipták lerántotta. Az újpesti védőt kiállította Iványi játékvezető, a büntetőt pedig Dudás magabiztosan értékesítette. A kegyelemdöfést a 81. percben éppen Ahjupera adta meg a lila-fehéreknek, igaz, Kabát még szépíteni tudott.