Vágólapra másolva!
Holtan találták otthonában a walesi válogatott szövetségi kapitányát, a korábban a Premier League-ben focizó Gary Speedet. A rendőrség szerint nincsenek gyilkosságra utaló jelek a 42 éves sportember halála körül.

Felakasztva találtak rá chesteri otthonában Gary Speedre, a korábbi Leeds-, Everton-, Newcastle- és Bolton-játékosra, aki 2010 óta hazája szövetségi kapitánya volt - írta az angol Telegraph című lap. A hírt a 85-szörös válogatott focista családja közölte a walesi szövetséggel, amely megerősítette az értesülést.

A rendőrség nem gyanakszik gyilkosságra: "Reggel hét óra nyolc perckor jelentettek nekünk egy halálhírt egy chesteri címről. A helyszínen egy 42 éves férfi holttestét azonosították a nyomozók, akiről a közeli hozzátartozók megerősítették, hogy Gary Speed."

"Nincsenek gyanús körülmények, a család azt kérte, hagyják őket magukra a fájdalmukkal ezekben a nehéz napokban. A család a jövő héten kiad majd egy közleményt."

A hír hallatán Michael Owen, a Manchester United csatára a Twitteren azt írta: "Nem tudom elhinni a Gary Speedről érkező hírt! Pár napja még integettünk egymásnak, mikor kitettük a gyerekeinket az iskolánál. Lebénultam."

A Leedsben nyolc év alatt 248 mérkőzésen 39 gólt szerzett, majd hat évet töltött a Newcastle-ben, ahol 213 találkozón 29-szer talált be. A Premier League-ben Speed játszott elsőként legalább ötszáz mérkőzést, 85 válogatottságával rekorder a mezőnyjátékosok közt Walesben.