Vágólapra másolva!
Hiába tűnt gyanúsnak John Terry sárga lapja a Chelsea-Wolverhampton szombati bajnoki mérkőzésen, az Angol Labdarúgó Szövetség várhatóan nem indít vizsgálatot. A Chelsea válogatott védőjét időhúzás miatt figyelmeztette a játékvezető, így Terry az ötödik sárga lapjával egy fontosabb bajnoki helyett a Liverpool elleni Ligakupa-mérkőzésen tölti le eltiltását.

Hogy ne a bajnoki szereplés rovására történjen eltiltás, John Terry kierőszakolt egy sárgát a Wolverhampton elleni bajnokin, így öt sárga miatti egymérkőzéses kényszerpihenőjét a Liverpool elleni keddi Ligakupa-mérkőzésen tölti le, állítja a The Sun.

Erre a következtetésre jutotta a Mirror is, amely párhuzamba állította az esetet a Real Madrid játékosainak, Xabi Alonsónak és Sergio Ramosnak kierőszakolt sárga lapjai miatt a tavalyi, Ajax elleni BL-mérkőzésen. Akkor az UEFA komoly büntetést szabott ki a játékosokra, José Mourinho edzőre és a klubra is.

A két lap értesülését Andre Villas-Boas, a Chelsea menedzsere tagadta.

A Sun szerint azért választhatta ezt a megoldást a védő, mert így nem kell félnie, hogy esetleg a hektikusnak ígérkező decemberi programból lemaradna a Manchester City, a Tottenham vagy a Newcastle United elleni rangadókról.

Az Independent úgy tudja, semmi gyanús körülmény nem merült fel a sárga lappal kapcsolatban, ezért az angol szövetség (FA) nem indít vizsgálatot az ügyben.