Vágólapra másolva!
A hétvége minden Premier League-mérkőzése előtt egyperces tapssal emlékeznek majd meg a vasárnap öngyilkosságot elkövető Gary Speedről. A walesi szövetségi kapitány egy televíziós show-ban szerepelt pár órával az előtt, hogy felakasztotta magát.

"A klubok és a szurkolók így fejezhetik ki elismerésüket Gary pályafutása előtt" - közölte a liga. Speed 22 év alatt 535-ször lépett pályára az angol élvonalban.

Múlt vasárnap, néhány órával a walesi szövetségi kapitány öngyilkossága után a Swansea City szurkolói is így emlékeztek meg Speedről, igaz, spontán módon.

Speed halála különösen sokkolta a brit közvéleményt, mert mindössze pár órával az előtt, hogy felakasztotta magát, a BBC Football Focus című műsorában szerepelt, ahol semmi jelét nem mutatta, mire készül.

"Ugyanolyan pezsgő volt, amilyennek ismertem. A gyerekeiről beszélt, a válogatottal való terveiről és golfozni készült a hetekben" - mondta róla Dan Walker, aki négy órát töltött Speeddel a műsor készítésekor.


A walesi focista játszott a Leeds United, az Everton, a Newcastle United, a Bolton Wanderers és a Sheffield United csapatában is, hazájában válogatottsági rekorder a mezőnyjátékosok közt 85 szerepléssel.