Vágólapra másolva!
A Sven-Göran Eriksson ügyeit képviselő Carlos Carvalho szerint az Anzsi Mahacskala készen áll arra, hogy leigazolja a volt angol szövetségi kapitányt.

"Az Anzsi egy nagyon vonzó ajánlattal jelentkezett. Sven régóta ismeri a klub képviselőit, ráadásul az Anzsi már korábban is érdeklődött iránta" - nyilatkozta a svéd Expressennek a Sven-Göran Eriksson ügyeit képviselő Carlos Carvalho.

Carvalho szerint most, hogy befejeződött Oroszországban a bajnokság őszi idénye, az Anzsi készen áll a tárgyalásokra, és úgy véli, jó esély van rá, hogy a szerződést hamarosan aláírják a felek, Eriksson már a héten Moszkvába utazik. "Az Anzsi nagy célokat tűzött ki maga elé, ezzel Sven azonosulni tud" - tette hozzá az ügynök.

A multimilliárdos dagesztáni klubnál lázasan keresik Gadzsi Gadzsijev utódját, de nincs könnyű dolguk, mert a jelöltek közül eddig senkit sem sikerült magukhoz édesgetni, José Mourinho például át sem nézte azt az évi 25 millió eurós fizetésről szóló szerződéstervezetet, amelyet az Anzsitól kapott.

Pedig az orosz klub magyar légiósa, Dzsudzsák Balázs szerint sztáredzőre van szüksége a csapatának. A balszélső korábban a holland Voetbal Internationalnak azt mondta, hogy csapatának olyan edzőre lenne szüksége, mint a holland Guus Hiddink vagy a Real Madridot irányító José Mourinho.

A CSZKA elleni, vasárnapi 2-1-s győzelem során még a játékosedző Roberto Carlos irányította az Anzsit, a tavaszi idényt viszont már mindenképpen új vezetőedzővel szeretné elkezdeni a klub. Addig még sok idejük van a vezetőknek az edzőkeresésre, hiszen a bajnokság majd csak március 3-án folytatódik (a nyitányon ismét a CSZKA Moszkvával meccsel a Mahacskala).

Idén Eriksson a hetedik szakvezető, akivel hírbe hozták az Anzsit. Korábban Hiddinken és Mourinhón kívül Avram Grant, Fabio Capello, Luiz Felipe Scolari és Vanderlei Luxemburgo neve is felmerült a sajtóban, illetve utóbbi három szakember lehetséges érkezéséről Roberto Carlos is beszélt.