Vágólapra másolva!
Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke szerint a 2014-es világbajnokságon már használni fognak valamilyen technológiát, amely segít a játékvezetőnek eldönteni, hogy az adott szituációban túlhaladt-e a gólvonalon a labda.

"A brazíliai vébén biztos, hogy lesz gólkamera, mert el akarjuk kerülni, hogy fantomgólok szülessenek" - mondta egy katalán lapnak a FIFA-elnök, majd hozzátette, hogy két rendszer közül fognak dönteni, de azt nem árulta el, hogy pontosan ezek milyen technológia alapján működnek. Angol médiaértesülések szerint a legnagyobb valószínűsége annak a gólkamerának van, amely a játékvezető óráján jelzi, ha a labda áthaladt a gólvonalon. Ezt a rendszert várhatóan már jövőre elkezdik tesztelni néhány tétmeccsen.

A nemzetközi szövetséget főleg a 2010-es, dél-afrikai vébén érte támadás, amikor a Németország-Anglia meccsen 2-1-nél Frank Lampard lövése a gólvonal mögül pattant ki, de a bíró nem adta meg a találatot, így nem 2-2-re alakult az eredmény, végül a németek 4-1-re nyertek.

Lampard ominózus lövése: