Társoldalunk:

Gyanúsítottként hallgatták ki az FTC-pálya eladása ügyében a MNV korábbi vezetőit

2011.12.08. 20:42

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki a Fradi-pálya eladása miatt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. négy korábbi vezetőjét. A volt vezérigazgató, helyettese és két igazgató ellen hűtlen kezelés gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Tátrai Miklós, az MNV Zrt. volt vezérigazgatója és Császi Zsolt egykori értékesítési igazgató mellett az ingatlanvagyonért és a vagyongazdálkodásért felelős vezető ellen is büntetőeljárás indult - számolt be az m1 Híradója. A gyanú szerint 2008 áprilisában előzetes értékbecslés nélkül, áron alul adták el a stadiont a skót tulajdonban lévő Esplanade Kft.-nek. Emellett nem kötöttek ki biztosítékot arra az esetre, ha a vevő nem tesz eleget vállalt kötelezettségének és nem újítja fel a stadiont.

Az NNI tájékoztatása szerint a vagyonkezelő négy korábbi vezetőjét csaknem 2,4 milliárd forint vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt hallgatták ki.

Tátrai Miklós védőügyvédje az m1 Híradójának elmondta: "az, hogy egy szerződés nem megy teljesedésbe és ezt büntetőeljárás eszközével próbálják valamilyen módon kikényszeríteni, vagy presszionálni, ez úgy gondolom, helytelen. Ez egy polgári jogi jogügylet, amire ott van a polgári bíróság" - tette hozzá Dezső Antal.

Az m1 Híradója szerette volna megszólaltatni a Ferencváros vezetőit a stadion eladásával kapcsolatos nyomozás fejleményeiről, ám megkeresésükre eddig nem reagáltak.

A MTI Hírcentrum információi szerint a nyomozás még nem ért véget, és az ügyben további gyanúsítások várhatók.

KAPCSOLÓDÓ CIKK