Vágólapra másolva!
A német Bild információja szerint egy fejvadászcég állította össze az 1. FC Köln labdarúgócsapatánál az elnökjelöltek listáját, amelyen szerepel a hétszeres Forma-1-es világbajnok, Michael Schumacher, illetve a játékosként is edzőként is világbajnok kézilabda-legenda, Heiner Brand is.

A bulvárlap úgy tudja, a távozó elnök, Wolfgang Overath utódjának felkutatására a klub egy fejvadászcéget bízott meg, amely össze is állított egy listát a lehetséges jelöltekről.

"Ez igaz, meg tudom erősíteni" - mondta Fritz Schramma, Köln polgármestere. "Következő ülésünkön, december 20-án fogjuk megvitatni. Bár a javaslatok kívülről érkeznek, a tanács fog dönteni."

A Bild úgy tudja, a listán szerepel a hétszeres Forma-1-es világbajnok, Michael Schumacher neve is. A még aktív versenyző korábban anyagilag is támogatta a klubot, hiszen két éve pénzzel is beszállt barátja, Lukas Podolski visszavásárlásába.

A másik meglepő jelölt Heiner Brand, aki tavasszal tizennégy év után távozott a német férfikézilabda-válogatott éléről. Ő a világ egyetlen kézise, aki nemcsak játékosként (1978), de edzőként is világbajnok lett (2007), emellett a válogatottal Európa-bajnok (2004), Eb-2. (2002), Eb-3. (1998), vb-2. (2003) és olimpiai ezüstérmes (2004) is lett.