Társoldalunk:

Hárommillióért bundázhattak az újonnan meggyanúsított NB I-es focisták

2011.12.16. 18:48

Újabb három gyanúsított és egy újabb megbundázott mérkőzése került elő a fogadási csalásokkal kapcsolatos ügyben. A gyanú szerint a három NB I-es játékos fejenként 10 ezer eurórért manipulálta egy találkozó végeredményét.

Videó: így bundázhattak meg egy újabb NB I-es focimeccset

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője arról számolt be pénteken, hogy H. Gyula, K. Norbert és T. Richárd az újabb gyanúsítottak, akik mindannyian a Siófok labdarúgói voltak, illetve utóbbi jelenleg is az. Ezenkívül elmondta, hogy - a gyanú szerint - a 2008. november 9-én lejátszott Siófok-Zalaegerszeg mérkőzésen (1-4) manipulált eredmény született.

Hozzátette, mindhárom új gyanúsítottat még a múlt héten hallgatták ki, mindhárman szabadlábon védekezhetnek, és eddig a nyomozás érdekei miatt nem hozták nyilvánosságra a nevüket. Megjegyezte még, hogy velük tizenhatra nőtt a gyanúsítottak, az újabb mérkőzéssel pedig tizenháromra a manipulált összecsapások száma.

Fazekas az újonnan megnevezett mérkőzésről elmondta, hogy K. Norbert ismeretlen személy megbízásából megállapodott S. Lászlóval, H. Gáborral és H. Gyulával, hogy fejenként 10 000 euróért (kb. 3 millió forint) a Siófok legalább két góllal veszítse el a mérkőzést. Előbbi kettő már a meccs előtt megkapta a pénzt, utóbbi pedig utána vette át.

T. Richárddal kapcsolatban elmondta, ő egy korábban már megnevezett mérkőzésen, a 2009. május 23-án lejátszott Zalaegerszeg-Siófok (5-3) bajnoki találkozón vett részt a csalásban, és bűntársaihoz hasonlóan 3000 ezer eurót kapott ezért.

A siófoki meccsekkel összefüggésben Horváth Gábor, Sütő László, és Andruskó Attila labdarúgókat, továbbá Aczél Zoltán akkori vezetőedzőt - aki az újonnan megnevezett meccs alkalmával még nem dolgozott Siófokon - és K. Zsolt FIFA-licences játékosügynököt már korábban meggyanúsították a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai. Andruskó és Sütő teljes körű, feltáró jellegű beismerő vallomást tett.

A gyanú szerint K. Zsolt a 2009. április 21-én lejátszott Honvéd-Siófok (2-2) Magyar Kupa-elődöntőt, továbbá a 2009. április 25-én rendezett Siófok-Kaposvár (2-5) és a 2009. május 23-án lejátszott ZTE-Siófok (5-3) NB I-es meccs eredményét próbálta befolyásolni, ebből előbbire végül nem történt meg a fogadás, míg utóbbi kettőn a K. Zsolt által kívánt eredmény született, azaz a Siófok legalább két góllal kikapott.

Aczél Zoltán - aki 2008 és 2010 között a válogatott másodedzőjeként tevékenykedett Erwin Koeman szövetségi kapitány irányítása alatt - 2008 decemberétől 2009 nyaráig volt a Siófok trénere. A gyanú szerint a tréner - aki a jelenlegi idényben a Haladást irányította - a Honvéd-Siófok és a Zalaegerszeg-Siófok meccs kapcsán elfogadta játékosai, Sütő és Horváth ajánlatát, hogy 3-4000 euró ellenében legalább két góllal elveszítik a mérkőzést, s tudva arról, hogy a manipulációban játékosként pontosan kik vesznek részt, a mérkőzésen a csapatot ennek megfelelően állította össze.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK