Vágólapra másolva!
Tamás Krisztiánnal hároméves szerződést kötött az AC Milan, a 16 éves magyar focista öt hónapja játszik az olasz sztárklubban, ahol Filippo Inzaghival is szerepelt már egy csapatban.

"Sikerült már megtapasztalnom az első csapat légkörét, hihetetlen, hogy mi megy ott" - kezdte a Digi Sport Reggeli Start című adásában Tamás Krisztián. "Egy profi játékosnak gyakorlatilag nincs szabadideje a hétköznapokban, az egész napját az edzőközpontban tölti. Nyilván ennek megvan a jó oldala is, de azért nagyon kemény melóról van szó."

Tamás Krisztián elégedett az eddigi teljesítményével, és szerinte a Milannál is elégedettek vele.

"Öt hónapja vagyok kint, a saját korosztályomban folyamatosan kezdő vagyok, és sikerült már bemutatkoznom a Primavera csapatban is, amely a felnőtt csapat B kerete, itt Filippo Inzaghival és El Shaarawyval is együtt játszottam. A nyáron öt-hat játékossal fel fogják tölteni a Primaverát, az a célom, hogy én is közéjük tartozzam."

"Az a vágyam, hogy a Milan felnőttcsapatában szerepeljek, de akkor sem leszek elkeseredve, ha majd kölcsönadnak egy másik, gyengébb Serie A-s csapatnak" - tette hozzá Tamás Krisztián, akinek legnagyobb álma, hogy egyszer majd kedvenc csapatában, az Arsenalban játsszon.

Az U17-es válogatott magyar focista két hét pihenőt és külön edzéstervet kapott a klubtól, január harmadikán tér vissza Milánóba, majd különböző felkészülési tornákra utazik a csapattal Franciaországba és Katarba, itt a Barcelonával, a Manchester Uniteddel és az Arsenallal is játszanak majd.