Vágólapra másolva!
Zsinórban harmadik bajnokiján játszott 1-1-es döntetlent a Chelsea, amely a Premier League 18. fordulójában nem bírt hazai pályán a Fulhammel. Az éllovas Manchester City 0-0-ra végzett a West Bromwichcsal - amelyben Fülöp Márton kispados volt -, így a Wigant a triplázó Dimitar Berbatov vezérletével 5-0-ra kiütő Manchester United beérte pontszámban városi riváliását.

A Chelsea otthonában 1979 óta nyeretlen Fulham - amelynél Somogyi Csaba nem került be a keretbe - a Manchester Unitedtől kapott 5-0-s pofontól megrogyva érkezett a nyugat-londoni riválishoz, amelyben Fernando Torres kezdett középcsatárként, így Drogba a kispadra ült.

Az első kapuralövés a Fulhamé volt, a kilencedik percben Dempsey célozta meg a jobb alsót, de Cech kitolta a labdát. Pár perccel később Kelly kanyarította be a labát jobbról, Orlando Sá megelőzte Bosingwát, de helyzetben a kapu fölé fejelt.

A 17. percben a hét gólpassznál járó Matának meglehetett volna a nyolcadik is, ívelése után Fernando Torres mellre vette a labdát, majd szép mozdulattal lőtt, de Stockdale bravúrral védte a középre tartó, de erős lövést. Ennél sokkal több nem is történt az első félidőben, a Fulham olyan falat húzott a kapuja elé, amelyet a körülményesen játszó Chelsea nem tudott áttörni.

A második félidőből viszont csak két perc telt el, amikor ünnepelt a hazai közönség, Ashley Cole bal oldali beadása után Torres tette le a labdát Matának, aki 16 méterről szépen csavart ballal a bal alsóba.


Még tíz percig sem vezetett a Chelsea, az 56. percben Ruiz csapta be A. Cole-t, majd középre gurított, Dempsey pedig David Luízt megelőzve terelte a labdát a hálóba.


A hátralévő időben nyomott a Chelsea, de újabb gólt már nem sikerült szereznie, Stockdale mindent védett, pedig Sturridge lövése és a Lampard helyére érkező Malouda közeli sarkazása is góllal kecsegtetett.

A Manchester United nem sokat vacakolt, már a 8. percben vezetett a Wigan ellen, Evra remek szólója után Park belsőzött a kapu bal oldalába.


Félórával később a bíró túl szigorúan kiállította az ezúttal a védelemben játszó Carricket arcon csapó Sammont, a MU pedig gyorsan hasznot húzott az emberelőnyből, Berbatov használta ki a Wigan-védők határozatlanságát.


A bolgár támadó a második félidőben kispályás megoldással, spiccel bikázta be saját maga második, csapata harmadik gólját.


A Berbatovnak a harmadik gól előtt a passzt adó Valencia aztán maga is betalált, amikor kilőtte a jobb sarkot,


majd Berbatovnak jött össze a mesterhármas egy Park által kiharcolt büntető után.


A MU-nak nem csak a győzelem miatt lett szép a karácsonya, hanem azért is, mert a City ebben a szezonban először nem szerzett gólt bajnokin, és így csak döntetlent játszott a West Brom ellen. A City végig fölényben játszott, de Balotelli csak a lécet találta el, Agüero pedig ziccert rontott, a birminghamiek részéről Thomas járt a legközelebb a gólhoz, aki a jobb kapufát döngette meg. Roberto Mancini csapata ugyanúgy 45 pontos, mint a United, de öttel jobb a gólkülönbsége.

A Liverpool hatodszor játszott döntetlent hazai pályán a szezonban, pedig a sereghajtó Blackburn ellen toronymagas esélyes volt Kenny Dalglish csapata. Mégis a Rovers szerzett vezetést, amikor egy szöglet után Charlie Adam a saját kapujába juttatta a labdát egy szerencsétlen mozdulattal. És bár Maxi Rodríguez egy közeli fejessel gyorsan egyenlített a második félidő elején, Dalglish hiába küldte be az október óta először játszó Gerrardot, a Vörösök nem tudták kiszenvedni a sikert.


A Blackburnnel ellentétben az utolsó előtti Boltonnak nem jött össze a pontszerzés, pedig a Newcastle hat nyeretlenül megvívott meccsel a háta mögött érkezett Bogdán Ádám csapatához. A második félidőben azonban előbb Ben Arfa vágta be Ryan Taylor beadását, majd Demba Ba szinte fekve küldte a labdát a jobb felsőbe Obertan előkészítése után.


A Sunderland és az Everton 1-1-re végzett egymással.


Premier League, 18. forduló:

Chelsea - Fulham 1-1 (0-0)
gól:
Mata (47.), illetve Dempsey (56.)

Bolton Wanderers - Newcastle United 0-2 (0-0)
gól: Ben Arfa (69.), D. Ba (71.)

Liverpool - Blackburn Rovers 1-1 (0-1)
gól: Maxi Rodríguez (53.), illetve Adam (45., öngól)

Manchester United - Wigan Athletic 5-0 (2-0)
gól: Park Dzsi Szung (8.), Berbatov (41., 58., 78., a harmadikat 11-esből), Valencia (75.)
piros lap: Sammon (39., Wigan)

Sunderland - Everton 1-1 (1-0)
gól:
Colback (26.), illetve Baines (51., 11-esből)

West Bromwich Albion - Manchester City 0-0

Stoke City-Aston Villa 0-0

Az élcsoport:
1. Manchester City 17 53-15 45 pont
2. Manchester United 17 47-14 45
3. Tottenham Hotspur 16 32-19 35
4. Chelsea 18 36-21 34
5. Arsenal 17 33-25 32