Vágólapra másolva!
Sértő szavaiért pénzbírságot köteles fizetni az egyesült arab emírségekbeli al-Vaszl labdarúgócsapatát irányító  Diego Maradona, aki ugyanakkor az ország válogatottjának szövetségi kapitánya lehet.

A játékosként világbajnok szakembernek kilencezer dirhamjába (430 ezer forint) kerül az, hogy novemberben az al-Ajn elleni bajnokit követő sajtótájékoztatón kritizálta az ellenfél edzőjét.

Az argentin azt nyilatkozta, a román Cosmin Olaroiu úgy is ünnepelhette volna együttesének gólját, hogy nem idegesíti fel feleslegesen a riválist. Az arab országokban sértőnek számít valakit udvariatlannak nevezni, ezért Maradonának fizetnie kell.

Az al-Vaszlt május óta irányító Maradona emellett hivatalos figyelmeztetést is kapott az Egyesült Arab Emírségek futballszövetségétől, amely ugyanakkor lapértesülések szerint szövetségi kapitányként számítana rá.

Az AP hírügynökség úgy tudja, a Srecko Katanec utódját kereső szövetségnél többek közt Maradona neve is felmerült. Az Arabianbusiness.com szerint Maradona reagált a hírre, és úgy fogalmazott, örömmel vállalná a feladatot, ha megkeresnék.