Vágólapra másolva!
A decemberi letartóztatások után szerdán a cremonai főügyész, Roberto Di Martino bejelentette, hogy további negyven futballista ellen indult nyomozás az olaszországi bundabotrányban.

Bevallotta, hogy bundázott egy korábbi olasz válogatott focista

Di Martino arról számolt be, hogy az újabb gyanúsítottak ellen a korábban letartóztatott Carlo Gervasoni másodosztályú labdarúgó vallomása alapján indult eljárás. A Serie A-ban két Lazio-meccs is érintett az elmúlt szezonból, ebből a Leccében játszott találkozón legalább hét hazai labdarúgó vett részt a csalásban, és több tucat tudott a bundázásról. A másik manipulált Lazio-mérkőzés a Genoa elleni volt a gyanú szerint.

Di Martino hozzátette, hogy további klubok is érintettek a bundabotrányban, több tucat meccset vizsgálnak 2009-től, köztük húsz élvonalbelit. A nyomozók az előző idényben játszott három élvonalbeli (Brescia-Bari, Brescia-Lecce és Napoli-Sampdoria), valamint az utóbbi két szezon több Serie B-beli összecsapása (például az Atalanta három meccse) ügyében folytattak vizsgálatot, amelynek nyomán december 19-én 17 személyt tartóztattak le. Köztük volt az Atalanta korábbi csapatkapitánya, Cristiano Doni, aki később beismerte a csalást, valamint Carlo Gervasoni, a Piacenza játékosa.