Vágólapra másolva!
Sokkal fontosabb a Bolton győzelme, mint az, hogy Bogdán Ádám az ellenfél kapusától kapott gólt - állítja Király Gábor. Az 1860 München kapusa szerint válogatottbeli kollégája hasznot húzhat az esetből, ha tanul belőle.

Tim Howard, az Everton kapusa karrierje első gólját szerezte szerdán, a Bolton elleni bajnokin. Az amerikai együtt érzett Bogdánnal, akit saját edzője, Owen Coyle sem tett felelőssé a gólért, mivel Howard kirúgása után megnyomta a labdát a szél, kiszámíthatatlanná téve az ívét.

"Én a másik oldalt ismerem, 98-ban így rúgtam gólt a Karlsruhének, amit a hónap góljának is megválasztottak. Ugyanakkor nem tulajdonítok nagy jelentőséget ennek, ilyen előfordul, ez nem kapushiba. A legfontosabb, hogy a csapat győzött, ebből kell kiindulni. Howard hiába lőtt gólt, a csapata kikapott, Bogdánék viszont nyertek" - reagált az esetre Király Gábor az [origo]-nak.

"A mai labdáknál fel kell mérni a sebességet, a rúgási szöget, az irányt, erre neki nem volt lehetősége. Egy haszna van ennek, hogy Ádám tanulhat belőle."

Howard együttérzését érthetőnek tartja a válogatott kapusa: "Tudják a kapusok, hogy szerencse kell egy ilyen gólhoz, és mivel nem a góllövés a feladata, hanem megfogni a labdákat, érthető, ha nem ünnepelt."

A két kapus jól ismeri egymást a magyar válogatottból. "Ádám hisz a munkában, nagyon lelkiismeretes, szorgalmas, két lábbal a földön jár, ezért is biztos vagyok abban, hogy ezt nagyon jól fel fogja dolgozni. Szerintem már ma elfelejti" - mondta a vádlisérülésből lábadozó Király.

"Vasárnap már tétmeccsünk lesz, de nekem két hét kimaradt a karácsony körüli edzésekből, ezért csak fokozatosan akarom terhelni a lábamat. Az orvosok négy-hat hetet mondtak a felépülésre, most a harmadik hétnél járunk, de már tudok futni, tehát gyorsabban gyógyulok a vártnál."