Vágólapra másolva!
Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke szerint az immáron háromszoros aranylabdás Lionel Messinek világbajnoki címet kell szereznie ahhoz, hogy minden idők legjobb futballistái között emlegessék.

"Messi már így is a legnagyobbak között lesz mindig is, de a világbajnokság valami különleges dolog" - nyilatkozta Platini. A francia sportvezető hétfő estig az egyetlen olyan játékos volt, aki sorozatban háromszor kapta meg az Aranylabdát. Messi, az FC Barcelona támadója ezt a rekordot állította be a FIFA zürichi gáláján.

"Amikor Maradonára gondolunk, az jut eszünkbe, amit 86-ban tett" - mondta Platini, aki csapatával az említett mexikói világbajnokságon az elődöntőben a németektől szenvedett vereséget. Az UEFA elnöke Maradona mellett Pelét nevesítette, amikor a legjobbakról beszélt.

Messi alig 19 évesen pályára lépett a 2006-os németországi vb-n, a szerbek elleni csoportmeccsen csereként gólt is szerzett. Négy évvel később, Maradona irányításával már alapembernek számított a válogatottban, de az argentin csapat nem jutott messzire, a negyeddöntőben 4-0-ra kikapott a németektől.