Vágólapra másolva!
A korábban az Ajaxnál, a Panathinaikosznál és az MTK-nál is edzősködő Henk ten Catét az eltérő kultúra vonzotta a Távol-Keletre, a kínai Shandong Luneng focicsapatához, pedig Spanyolországból és Oroszországból is volt ajánlata. Az edző közel egy évig nem dolgozott, de csak szenvedett foci nélkül.

Elvállalta a kínai Shandong Luneng irányítását Henk ten Cate. Az 57 éves holland a Telegraaf című újságnak úgy nyilatkozott, az elmúlt 11 hónapban csak szenvedett a futball nélkül.

A korábban a Chelsea-nél és a Barcelonánál is másodedzőként dolgozó szakember egy évre szerződött az új csapatához, opcióval a hosszabbításra.

Ten Catétól tavaly februárban vált meg a katari Umm Szalal. "Kipróbáltam az életet foci nélkül, de nem jött be az otthon ülés. Túl fiatal vagyok a nyugdíjhoz" - mondta a pihenőidőről.

A hollandot hamar meglepte a kínai foci: "Több DVD-t is megnéztem, mielőtt meghoztam a döntést, ám a tévén keresztül nehéz felbecsülni a színvonalat. Nagyon nagy meglepetést okoztak a játékosok, különösen a fiatal tehetségek."

"A Pekingtől 450 kilométerre lévő Shandongban jelenleg nulla és mínusz öt fok között van, ezért a március 10-én induló bajnokság előtt Hainan szigetén edzőtáborozunk, ahol 15-20 fokkal melegebb a levegő" - árulta el a 2006-ban és 2008-ban bajnoki címet szerző csapat új trénere.