Vágólapra másolva!
Dzsudzsák Balázs szerint elképzelhető, hogy a kispadra szorult volna az Anzsi Mahacskalánál, és reménykedik abban, hogy Alexandre Pato nem igazol a PSG-hez, így a Dinamo Moszkvához való szerződésével ő lehet a téli átigazolási időszak legdrágább labdarúgója - nyilatkozta a Morning Show című műsorban.

Az orosz bajnokságban a harmadik helyen álló Dinamóhoz szerződött Dzsudzsák Balázs a Class FM reggeli műsorában azt nyilatkozta, hogy nem lett volna stabil helye az Anzsi Mahacskala kezdőcsapatában, de nem emiatt váltott klubot.

"Egy olyan edzőt kaptunk, aki kijelentette, hogy az orosz játékosokat részesíti előnyben. Hiába mondják többen is, hogy a nyáron igazolt Jurij Zsirkov balhátvéd, azért ő is szereti bejátszani a teljes bal oldalt, és bizony előnnyel indult volna a csapatba kerülésért folyó harcban. Ráadásul az orosz bajnokságban legalább öt hazai játékosnak szerepelnie kell a kezdőben, így benne volt a pakliban, hogy a kispadra szorulok. Biztos, hogy nagy harc lett volna közöttünk, de nem ezért igazoltam a Dinamóhoz, hanem azért, mert egy nagyobb klub."

Dzsudzsák elméletileg pont az Anzsi ellen mutatkozna be új csapatában tétmeccsen, de volt csapata azt szeretné, hogy ne játszhasson ellenük. "Nem is értem, a szerződésbe csak akkor szoktak ilyen záradékot belevenni, ha kölcsönadásról van szó. Azért még futok két-három kört az ügyben, mert hazai pályán szeretnék bemutatkozni a Dinamóban. Ráadásul az edzőnknek nyilván van egy elképzelése a csapat összeállítását illetően, ilyenkor pedig az utolsó egy-két hétben már annak megfelelően készülünk az edzéseken is, így semmiképp nem lenne jó, ha nem játszhatnék az Anzsi ellen."

A Dinamo Moszkváról Dzsudzsák elmondta, hogy amikor tárgyaltak, közölték vele, hogy nemcsak a Bajnokok Ligája-indulás, hanem a bajnoki cím a cél. "Külön kihangsúlyozták, hogy ez egy nagy csapat, ahol napról napra komolyan teljesíteni kell. Egy klubról sokat elárul az edzőközpontja, a Dinamóé minden igényt kielégít, a műfüves pályákat is fűtik, a szaunán és a kosárlabdapályán kívül pedig még egy műtőterem is van a központban."

A magyar válogatott balszélső nem tudja megtartani a 22-es mezszámát, mert az a Dinamo egyik legnagyobb sztárjáé, Kevin Kuranyié, így valószínűleg a hetes mezben fog játszani.

Forrás: MLSZ

Jelenleg Dzsudzsák Balázs a legdrágább igazolás Európában a 19 millió eurós vételárral, ráadásul jobban is keres majd a Dinamónál, mint a Mahacskalánál. "Izgulok, hogy Pato ne menjen el a Milanból, mert akkor biztos többet fizetnek érte" - kommentálta nevetve Dzsudzsák. "A fizetésemről pedig csak annyit, hogy egy új klubhoz igazoltam, egy új szerződést kötöttem, nyilván jobb opciókkal, de azért nem fogok hat-hét milliárdot keresni, és nem is a pénz volt az első számú szempont, amiért klubot váltottam. Magyarországon mindenhol azzal foglalkoznak az újságok, hogy percenként mennyit fogok keresni, és hogy mi mindent lehetne venni egy Dzsudzsákért, ugyanakkor például csütörtökön adtam egy interjút egy orosz újságírónak, ő mindenről kérdezett, csak a pénzről nem. Egyébként érdekes, hogy a PSV-ben sem háromezer forintot kerestem, ott is jól meg voltam fizetve, mégis csak akkor került elő ez a téma, amikor Oroszországba igazoltam."

Dzsudzsák szerint könnyebb lesz megértetnie magát a Dinamónál, mint az Anzsinál, mert sokkal több játékos beszél angolul. "Itt nem szaladgál a pályán 38 tolmács, nincs minden játékosnak külön tolmácsa, és bár az edzőnk csak egy kicsit tud angolul, a pályaedző tökéletesen beszéli a nyelvet. Egyébként az orosszal is jól haladok, plusz az orosztanár édesanyám is folyamatosan nyomást gyakorol rám otthonról."

A 25 éves magyar szélső vasárnap találkozik először a csapat tagjaival, majd hétfőn utaznak Dubajba, ahol január 28-ig edzőtáboroznak.