Társoldalunk:

Megóvja Iniesta lapját a Barca - videó

2012.01.16. 10:57

Műesésért kapott sárga lapot Andrés Iniesta a Barcelona Betis elleni bajnokiján. Josep Guardiola fellebbez a lap ellen, de lélekben már a Real Madrid elleni kupameccsre készül.

Iniesta a Betis tizenhatosán belül esett el, miután egy cselénél Jefferson Montero ott hagyta a lábát. Guardiola úgy érzi, büntető járt volna a Barcelonának, helyette azonban a világbajnok középpályás kapott egy sárgát.

"Nem volt büntető, mert a bíró nem látta. De a lap ellen fellebbezünk" - mondta a katalánok edzője.


A meccsen kétgólos előnyről kis híján pontot vesztett a Barca: a Betis kiegyenlített, majd csak a hajrában, emberelőnyben találtak be ismét a hazaiak. Guardiola szerint ugyanakkor a játékosai nem ültek rá az eredményre: "Ha van valami, amit nem csinál ez a csapat, az a lazítás. Nem pihenünk, mert nem akarjuk elveszteni, amit felépítettünk az évek során. Valami nagyon csúnyát kellene elkövetnie a játékosaimnak, hogy megkérdőjelezzék az eltökéltségüket."

A Barca hátránya továbbra is öt pont a Real Madrid mögött a bajnokságban. Szerdán a kupában találkozik a két csapat. "A lehető legjobb játékunkat akarjuk nyújtani, és mindent megteszünk, hogy idegenben is lőjünk gólt, mert az sokkal nehezebb" - közölte Guardiola.