Vágólapra másolva!
Januárban fél évre a holland Waalwijkhoz szerződött Németh Krisztián négyszeres magyar válogatott labdarúgó. A jelenleg 11. helyezett újonccsapat vezetőedzője, Ruud Brood az [origo]-nak azt mondta: a 23 éves csatárt nagyon jó játékosnak tartja, aki napról napra keményebben hajt az edzéseken.

Sok mindent elrontott a magyar focitehetség

"Nagyon örülök, hogy olyan jó játékost sikerült megszereznünk, mint amilyen Németh Krisztián" - nyilatkozta az [origo]-nak a holland Waalwijk vezetőedzője, Ruud Brood, aki fél évig számíthat a magyar csatár szolgálataira, Némethnek ugyanis nyáron az Olimpiakosznál lesz jelenése.

"Fiatal, tehetséges és motivált futballista. Edzésről edzésre jobban dolgozik, és szemmel látható a fejlődése" - folytatta a csatár jellemzését Brood, aki szerint az első két holland bajnokin máris bebizonyította Németh, hogy mennyire jó játékos, aki nagyon jól beleillik a Waalwijk játékstílusába.

Forrás: AFP/Marcel Van Hoorn
Ruud Brood

Az MTK-ban nevelkedett futballista eddigi meccsein - két bajnoki és egy kupameccs - kiharcolt két tizenegyest, legutóbb a Groningen ellen pedig kifejezetten jól játszott, sőt a hét gólját rúgta volna, ha a kapus óriási bravúrral nem hárítja távoli emelését.

A 49 éves Brood szerint nehéz meghatározni, hogy meddig juthat el a Liverpoolban is megfordult játékos, és azt sem lehet megjósolni, hogy elérheti-e Dzsudzsák Balázs szintjét, aki a PSV Eindhoven kulcsembere volt Hollandiában. "Nem szeretném összevetni Dzsudzsák Balázzsal, mert más poszton játszanak, nem egyidősek, és minden futballistának más az erőssége. Viszont az biztos, hogy Krisztián nagy erősítés a klubunk számára."