Vágólapra másolva!
Wayne Rooney máris megtalálta a tegnap lemondott Fabio Capello utódját az angol válogatott kispadjára. A Manchester United csatára az adócsalás vádja alól szerdán felmentett Harry Redknapp kinevezését javasolja. A fogadóirodáknál már nem lehet arra fogadni, hogy a Tottenham edzője lesz az új szövetségi kapitány.

"A kibelezett Capello lelépett" - írta a Twitteren a Manchester United csatára. "Jó srác volt és jó kapitány. Angol edzővel kell pótolni, én Harry Redknappet javasolom."

A Sunderland menedzsere, Martin O'Neill is ugyanarra a szakemberre szavazott. "Nyilvánvaló, hogy Harry a favorit, szerintem el is nyeri a pozíciót. Megérdemli a lehetőséget." A Tottenham edzőjének esélyeit növeli, hogy Capello lemondásának napján felmentették az adócsalás vádja alól.

Az angol sajtó egyöntetűen Redknappet tartja a legesélyesebbnek a posztra. A Guardian internetes kiadása arról számolt be, hogy a szerdai események után a fogadóirodáknál már nem lehet arra fogadni, hogy Redknapp lesz a szövetségi kapitány.

Fabio Capello nem kívánta kommentálni döntését. "Távozom Angliából, és semmi mást nem vagyok hajlandó mondani."

Capello lemondása előtt az FA úgy döntött, megfosztja a rasszizmussal vádolt John Terryt a válogatott csapatkapitányi karszalagjától. Capello nem értett egyet a döntéssel, és azt nyilatkozta, nála továbbra is Terry a kapitány, emiatt az angol sajtó élesen támadta.

Capello és az angol szövetség közötti szerdai tárgyaláson az olasz edző azt nehezményezte, hogy a döntéssel lecsökkent a hatásköre a válogatottnál, és ez számára tarthatatlan állapotot eredményezett.

A Telegraph szerint az angol válogatott élére átmenetileg az U21-es csapatot irányító Stuart Pearce-t fogják kinevezni, így ő irányítja az együttest február 29-én a Hollandia elleni barátságos meccsen.

Az angol szövetség csütörtökon délben tart sajtótájékoztatót a Wembleyben.