Társoldalunk:

Ügyvédje szerint Horváth Gábor tisztázta Aczél Zoltánt

2012.02.10. 12:39

Ügyvédje szerint korábbi játékosa, Horváth Gábor tisztázta Aczél Zoltánt, a Siófok és a Haladás Sopron Bank labdarúgócsapatának korábbi vezetőedzőjét, akivel szemben kötelességszegés és vesztegetés gyanúja merült fel.

"Nagy nap a mai, ügyfelem neve ma nagyrészt tisztázódott, mivel Horváth Gábor elmondta, hogy Aczél Zoltán nem manipulálta az összeállítást" - nyilatkozta a Központi Nyomozó Főügyészségen tartott pénteki szembesítés után Czeglédy Csaba, Aczél jogi képviselője.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője ugyanakkor elmondta: a gyanúsítottak fenntartják vallomásukat, így a gyanúsítás továbbra is fennáll, a szembesítés nem vezetett eredményre.

Horváth Gábor korábban azt vallotta, 4000 eurót adott át a trénernek a Zalaegerszeg elleni kupamérkőzést megelőzően.

A gyanú szerint Aczél a 2009. április 21-i Honvéd-Siófok (2-2) Magyar Kupa-elődöntő előtt elfogadta játékosai, Sütő László és Horváth Gábor ajánlatát, hogy fejenként 3-4000 euró ellenében legalább két góllal elveszítik a mérkőzést. A tréner ekkor azt ígérte, hogy a mérkőzésen a csapatot ennek megfelelően fogja összeállítani. Az elkövetői kör végül Aczél és játékosai hajlandósága ellenére a mérkőzésre nem tette meg a fogadását, így nem történt meg a megállapodás szerinti jogtalan kifizetés.

A 2009. május 23-i ZTE-Siófok bajnoki előtt Aczél - a gyanú szerint - szintén elfogadta két játékosa ajánlatát, melynek értelmében 4000 euró ellenében ő is részt vesz a mérkőzés eredményének befolyásolásában. Aczél - a gyanú szerint - tudva arról, hogy a manipulációban játékosként pontosan kik vesznek részt, a mérkőzésen a csapatot ennek megfelelően állította össze és a meccs után átvette a neki ígért 4000 eurót.

A siófoki meccsekkel összefüggésben Horváth Gábor és Sütő László mellett még egy labdarúgót, Andruskó Attilát, továbbá K. Zsolt FIFA-licences játékosügynököt már korábban őrizetbe vették a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai. Andruskó és Sütő teljes körű, feltáró jellegű beismerő vallomást tett.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága decemberben felfüggesztette a sportszakmai tevékenység alól Aczél Zoltánt, aki fellebbezett ellen. Január 19-én a fellebbviteli bizottság döntött úgy, hogy Aczél Zoltán ellen fegyelmi eljárást is indít.