Vágólapra másolva!
Keményen bírálta Alex Ferguson, a Manchester United edzője Luis Suárezt, a Liverpool csatárát, amiért nem akart kezet fogni Patrice Evrával a két csapat meccse előtt. Ferguson szerint Suárez "szégyen a Liverpool Football Clubra", ahol soha többet nem volna szabad játszania.

Suárez a ManUtd-Liverpool mérkőzés előtt nem akart kezet fogni Evrával, akire korábban rasszista megjegyzéseket tett, ezért nyolc meccsre eltiltották. A francia elkapta az uruguayi karját, hogy legalább formálisan kezet rázzanak, de Suárez ezt nem fogadta el. A liverpoolos ugyanakkor hiába nyújtott kezet Rio Ferdinandnak, aki meg sem mozdult erre.

A brit Guardian című lap szerint Evra és Suárez a félidőben is összekapott az öltöző felé tartó folyosón. Az uruguayi elmulasztott kézfogását Ferguson megdöbbenve fogadta: "Nem hiszem el, egyszerűen nem hiszem el. Ő egy szégyen a Liverpool Football Clubra, ennek a bizonyos játékosnak soha többé nem szabadna újra a Liverpoolban játszania."

"Nagyot csalódtam ebben a srácban, borzalmas, amit művelt. Ez a mozdulat feszültséget keltett, láthatták, hogy a bíró nem tudta, mit tegyen. Így szörnyen indult a meccs, rémes volt az atmoszféra" - tette hozzá a skót tréner.

"A rasszizmus elleni harc fontos ügy ebben az országban. A futball már messze maga mögött hagyta azokat a napokat, mikor John Barnesnak banánt dobáltak. Nem mehetünk vissza azokba az időkbe" - jelentette ki Ferguson.

Evra ugyanakkor Suárez orra előtt ünnepelte a lefújáskor a Manchester 2-1-es győzelmét, amit Ferguson szintén elítélt.