Vágólapra másolva!
Alan Shearer szerint az új angol szövetségi kapitánynak az Euro 2012 helyett a 2014-es vébére kell összpontosítania. A válogatott egykori kapitánya a többséghez hasonlóan Harry Redknappet ültetné a kispadra.

Fabio Capello a héten, mindössze négy hónappal az Eb előtt mondott le a kapitányi posztról, mert a szövetség megfosztotta John Terryt a csapatkapitányi karszalagjától. Az olasz szerint a rasszizmussal vádolt Chelsea-védőt megilleti az ártatlanság vélelme, amíg a bíróság ítéletet nem hirdet.

"Csak mert Capello távozott, és jön egy új ember, még nem rózsásabb a helyzet. Valószínűtlen, hogy Anglia megnyerje az Eb-t" - mondta a BBC-nek Shearer. A 63 válogatottsága alatt 30 gólt lövő egykori Newcastle-csatár szerint bárki lesz is az új menedzser, az Eb-t a 2014-es vébére való felkészülésre kell használnia.

A fogadóirodáknál egyelőre Redknapp a favorit a megürült posztra, mellette érvel Shearer is, de az edző a tottenhames munkáját jelenleg fontosabbnak tartja.

A nyári kontinenstornáig Anglia három barátságos meccset játszik, átmenetileg az U21-es csapatot vezető Stuart Pearce irányításával. Február 29-én a vb-ezüstérmes Hollandia látogat a Wembleybe, májusban Norvégiával, júniusban Belgiummal meccselnek az angolok.

Közben az egyik korábbi angol kapitány, Sven-Göran Eriksson kijelentette: "Nem egy lehetetlen állás ez, persze kell egy kis szerencse a nagy tornákon. A világ bármelyik edzője örülne ennek a munkának, én rendkívül boldog és büszke voltam, amikor megkaptam."