Vágólapra másolva!
Paulo Sousa, a Videoton FC vezetőedzője korábban csalódott Egervári Sándorban - a portugál edző többek között ezzel magyarázta, hogy elmaradt közte és a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya között a kézfogás a repülőtéren. Az eset nagy visszhangot váltott ki a sportsajtóban.

"Nem szeretek személyes kérdésekről a sajtóban beszélni, de a kialakult helyzet miatt kénytelen vagyok kivételt tenni, és elmondani az álláspontomat azzal az esettel kapcsolatban, ami Egervári Sándor és köztem történt" - áll Paulo Sousa közleményében.

Az edző leszögezi, az, hogy nem fogadta el a szövetségi kapitány üdvözlését, kizárólag az ő döntése, s hiba ebbe a klubját, a Videoton FC-t belekeverni: "Tisztelem a magyar válogatottat, mivel én is Magyarországon dolgozom, érdekem, hogy a csapat eredményes legyen és ehhez sok sikert kívánok, magának a kapitánynak is. Mi több, én is dolgoztam szövetségi alkalmazottként Portugáliában, ezért tudom, mennyire fontos az, hogy a klubok szakvezetői segítsék a válogatottak munkáját. Amikor tavaly nyáron Magyarországra érkeztem, egy találkozó során megállapodtunk Egervári Sándorral, hogy együttműködünk a jövőben.

Megdöbbentem, hogy azokat a gondolatokat, ami ezen a tárgyaláson szóba került, a sajtóban olvastam vissza, ráadásul az ott elhangzottaktól eltérően jelent meg a beszélgetésünk, nagyon csalódott lettem. Ezt követően megegyeztünk az edzővel, hogy a magánbeszélgetéseinkről nem tájékoztatjuk a médiát. Amikor összetalálkoztunk, játszotta a barátságos kollégát, ugyanakkor rendre hátba támadott. Mi több, az MLSZ-en keresztül próbált nyomást gyakorolni rám. Miközben én soha egy negatív jelzővel nem illettem a munkásságát, és egyszer sem mondtam rosszat róla. Hét hónapja a sikeres együttműködés érdekében megállapodtunk valamiben. Ennek ellenére a sajtón keresztül folyamatosan jöttek az üzenetek: kritizált engem, a munkámat, az elképzeléseimet, a döntéseimet - ezáltal a játékosaimat és a klubomat bírálta."

A konkrét esetről Sousa így fogalmazott: "Néhány napja véletlenül egymásba botlottunk a budapesti repülőtéren, miközben készültünk becsekkolni, kíváncsi voltam, mi lesz a reakciója. Eltűnődtem, talán elnézést kér majd tőlem az elmúlt hét hónapban tanúsított viselkedéséért. Nos, hiába reménykedtem... Én az első naptól kezdve örömmel álltam és állok azóta is minden olyan kolléga rendelkezésére, aki a segítségemet kéri, és ma is ugyanolyan nyitott vagyok a profi, hivatalos szakmai együttműködésre, mind a Magyar Labdarúgó Szövetséggel, mind a szövetségi kapitánnyal is." - zárul a közlemény.

Egervári Sándor hétfőn többek között a Nemzeti Sportban reagált a történtekre: "Valóban megtörtént az eset. Minősíteni nem akarom a gesztust, szerintem ez a tréner munkáltatójának a feladata. Sajnos így nagyon nehéz együttműködésről beszélni, és ez nem az én hibám."