Vágólapra másolva!
Három éven belül másodszor kerül csődvédelem alá a Portsmouth labdarúgócsapata, ennek értelmében automatikusan tíz pontot levohatnak a Futács Márkót is soraiban tudó klubtól, amely ezzel csak jobb gólkülönbségének köszönhetően nem állna kieső helyen a másodosztályban.

A klub 2010-ben ugyanígy járt, akkor nem tudta kifizetni 60 millió fontos adósságát, csődeljárást kezdeményezett maga ellen, de az akkor kapott kilencpontos büntetéssel megpecsételte sorsát, és szezon végén búcsúzott az élvonaltól.

A Guardian úgy tudja, a klubnak mintegy négymillió fontos adóssága van, nem tudja fizetni az elektromos áramot, illetve az alkalmazottak fizetését sem.

A hatóságok január végén a jelentős, 1,6 millió fontos adótartozás miatt befagyasztották a klub bankszámláját, így senki sem juthatott hozzá a pénzéhez. A csődvédelemmel azonban feloldották a zárolást, más kérdés, hogy a rajta lévő pénz sorsáról egy kinevezett, törvényes felügyelő dönthet majd.

A Portsmouth 30 forduló után a 24 csapatot másodosztály 18. helyén állt 35 ponttal, ha hivatalosan levonják a tíz pontot, akkor 25 ponttal a 21. helyre esne vissza, és csak jobb gólkülönbséggel előzné meg a még kieső helyen álló Coventry Cityt.