Vágólapra másolva!
Josep Guardiola, a Barcelona edzője szerint a csapata a szezonban mutatott teljesítménye alapján nem szolgált rá a Real Madriddal szemben fennálló tízpontos különbségre.

Guardiola 2008-as érkezése óta tizenhárom trófeát nyert a Barcelonával, amely döntőbe jutott a Király-kupában, az első lépést megtette a címvédés felé a BL-ben, de a bajnokságban tízpontos hátrányban van a Real Madriddal szemben.

A Barcelona a legutóbbi fordulóban azt az arcát mutatta, amely miatt sokan a világ legjobb csapatának tartják, a négygólos Lionel Messi vezérletével 5-1-re verték a meccs elején vezetést szerző Valenciát.

"Nagyon jól játszottunk, és örülök, hogy sikerült kiszolgálni a közönséget. Mindig az mondom, szerencsés vagyok, hogy egy ilyen garnitúrával dolgozhatok együtt, hatalmas élmény nézni őket. Tíz pont a hátrányunk, de a szezonban mutatott játékunk alapján nem szolgálunk rá erre a különbségre. Sok összetevő van a háttérben, amiért ez a tízpontos differencia kialakult, de a hátralévő három hónapban az a feladatunk, hogy ezt megpróbáljuk ledolgozni, ehhez ugyanúgy harcolnunk kell, mint a Valencia ellen" - nyilatkozta Guardiola.

A Barcelona edzője, aki egyelőre nem döntötte el, hogy meghosszabbítja-e szerződését, azt mondta, játékosai azért is számítanak példaképnek, mert hajtja őket a vágy, hogy mindig jobbak legyenek. "A sportban szinte naponta érnek kihívások és megméretések, elég sok olyan csapatra emlékezhetünk, amely nyert valamint, de utána nem tudta megismételni a korábbi eredményeit. Ezekre a srácokra ez nem igaz, ők időről időre képesek ugyanolyan teljesítményt nyújtani, és ugyanolyan sikereket elérni, ráadásul ezt stílusosan teszik."