Vágólapra másolva!
A diósgyőri szurkolók nagy többsége elítéli, és nem bízik L. Ákos ártatlanságában. A Diósgyőri VTK csapatkapitányát a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) és a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai fogadási csalás gyanújával kedden vették őrizetbe. A klub honlapján fórumozók bejegyzéseiből szemezgettünk, hozzászólt a hírhez többek között a focista testvére is.

Ricardo:
Remélem, hogy nem bűnös, de az a helyzet, hogy bizony én is kinézem belőle. Például ezért se értettem egyet az ikon kifejezéssel vele kapcsolatban. Lehet, hogy kiderül az ártatlansága, de akkor is belekeveredett. Vajon miért pont ő?

A.A.:
Bízom benne, hogy L. Ákosnak van annyi esze, és azért annyi becsület is van még benne, hogy most végre szépen elmondja a teljes igazságot, mindent, amit ő tud erről az ügyről, és akkor végre kiderül, kik voltak még benne a DVTK-tól (játékos, vezető, alkalmazott, klubközeli jól informált emberek), és lezárható lesz a minket érintő része az ügynek. Bár, ha lenne ennyi esze, akkor talán már régen szerzett volna egy jó ügyvédet, feladta volna magát, együttműködik, és nem várja meg, hogy edzésről vigyék el.

yucesir:
Ezzel a L-lel már akkor sem stimmelt nekem valami, amikor Nyíregyházáról ide jött vissza, na meg a bulizásai meg ami ezzel jár ugye... Ettől függetlenül sajnálom, ha bűnös, kapja meg a méltó büntetést. Nézhetünk új csapatkapitány után. Na meg, ha szponzorokat akarunk szerezni, ez most nem volt a legjobb ajánlólevél. Ki adja ehhez a nevét így...

kohász:
Azok alapján, amiket beszélnek a viselt dolgairól (bulizások, drogok, fogadások stb.) valóban elképzelhető, hogy benne volt a bundában. Nem véletlen, hogy mindenki a nem éppen makulátlan életviteléről beszél csakúgy, mint ahogy az sem véletlen, hogy a nyomozók előállították. Tették ráadásul mindezt úgy, hogy egyszer már volt kihallgatáson. Akkor válaszolt a kérdésekre és most mégis előállították. Ez viszont csak két dolog miatt történhetett meg: 1. olyan új infókat tudtak meg, ami alapján valószínűleg bűnös, 2. olyan infókat tudtak meg, amik cáfolják az általa korábban elmondottakat (magyarán hazugságon kapták). Úgy gondolom egyik sem kellemes verzió. Mindezek alapján 100 százalékos bizonyossággal nem jelenthető ki, hogy bűnös, de - valljuk be őszintén - elég valószínű.

zsolt:
Én nem sajnálom mint embert. Rohadjon meg a börtönben! Azt meg ne gondolja senki, hogy ártatlanul bilincsben visznek el valakit, ha nincs kellő bizonyíték ellene. Lejáratta a klubot, minden szurkolót, megérdemli, amire számíthat. Mélységesen fel vagyok háborodva, hogy végre elkezdődött valami a klubnál, és ilyen szánalmas kis senkik ezt tönkreteszik, vagy gyengítik.

Miklos Balla:
Csak egy eszmefuttatás: miért éppen a Videoton meccs előtt egy nappal viszik el egy játékosunkat? Pár nap múlva kiderül, hogy esetleg ártatlan, viszont morálisan a padlóról kell felállnunk.

zsolt:
Ugye ezt nem gondolod komolyan, hogy a Vidinek annyira fontos a Ligakupa odavágója, hogy elintézteti a hatóságnál (mi sem egyszerűbb ennél), hogy tartóztassák le az ellenfél ártatlan (és valószínűleg kispados) kapitányát? Igen, ez életszerű.

DvtkFan:
Ideje volt, mindenki tudja, hogy imádta a bundás kenyeret a sokak által dicsőített Ákoska.

Diósgyőr örökkön örökké:
A többieknek micsoda öröm, hogy ilyen kapitányuk van. Szerinted Luque és a többi spanyol, meg a magyar fiatalok (Vági, Vadász stb.) milyen büszkék lehetnek most, hogy itt játszhatnak. Szégyellem magam, a helyében régen le kellett volna lépnie, hogy ne sározza be a Diósgyőr nevét. A Videoton elleni meccsre szerdán kimegyek a tisztességes játékosok, vezetők és szurkolók miatt.

loyality and fanatism:
Szégyelld magad Ákos, ha ez igaz, szembeköpted a diósgyőri szurkolótábort! Lehet, ezért nem járt ki az utóbbi időben pacsizni hozzánk?

Béres Attila:
Ha bebizonyosodna, hogy bűnös, egyet kérek: hozzák vissza Miskolcra, és valamelyik bajnoki előtt futtassanak vele egy jutalomkört a futókörben. Meglesz a büntetése, egy életre nem felejtené el azt az egy kört.

Laciqa:
Egy nagyon fontos dolgot sokan - sajnos köztük Dudás úr is - elfelejtenek: mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, míg be nem bizonyosodik a bűnössége, illetve beismerő vallomást nem tesz. Ha belegondolok: hogyan tudna egy középpályás abban szerepet játszani, hogy csapata legalább három góllal kikapjon? Még ha egy kapusról lenne szó, akkor azt mondom, hogy lehet benne valami. Vagy egy csatár szándékosan kihagy két ziccert, azt is valahogy el tudom képzelni. De ezt?!

van Basten:
Nem tudom, hogy bűnös-e, őt is megilleti az ártatlanság vélelme. Én csak azokat a 10-11 éves forma kisfiúkat sajnálom, akik megvették maguknak az ő 79-es mezét. Vajon mit érezhetnek most? Viszont ha esetleg bűnös, akkor tényleg jobban járt volna, ha elcserélik egy tál kebabért Törökországban. Ha jól teszem össze a történteket, akkor ez még annak az ügynek a folyománya, amit a bochumi ügyészség indított el. Messzire ér el a keze az illetékeseknek. Az időzítés több mint gyanús. Nagyon kilóg a lóláb. Szerintem sokaknak szúrja a szemét az, ami Diósgyőrben elkezdődött. Egyesek itt nem akarnak nagy csapatot. Remélem, hogy a jelenlegi keretből mások nem érintettek, mert akkor elkezdhetünk erősíteni. Nem örülnék, ha úgy járnánk, mint néhány profi kerékpáros csapat, ahol a verseny felére kizárják a csapat nagy részét.

redline:
Na most a hétéves kisfiamnak hogy magyarázom el, hogy a kedvence lebukott? Egyébként már rég csiripelték a verebek többedmagával, csak nem volt rá bizonyíték. Borulni fog a dominó, az biztos, lesznek itt még meglepetések. Csak minket, szurkolókat és a klubot sajnálom.

L. Tamás (L. Ákos testvére:)
Én felesleges kampányokat nem fogok futni, mert ebben a lelkiállapotban most nem igazán van hozzá idegzetem. Ákosban én bízom, és tudom, hogy semmi köze ehhez az egész gyanúsítgatáshoz. Bízom benne, főleg azok után, hogy tudom, mit élt át abban a kieséses időszakban. Amikor a Vasas ellen például idegenben kikaptunk, küldtem neki sms-t, hogy "nem baj, még mindig van remény". Erre Ákos azt válaszolta hogy "az idegesít a legjobban, hogy vannak a csapatban, akik leszarják, hogy kikapunk". Ezek után mire gondolnék?