Vágólapra másolva!
Az AC Milan hazai pályán 1-1-et játszott a Juventusszal a Serie A 25. fordulójának csúcsrangadóján. A játékvezetők az első félidőben óriásit hibáztak, amikor nem adták meg Muntari gólját, amelynél pedig mintegy fél méterrel áthaladt a labda a gólvonalon.

A Milan a meccs elejétől kezdve már a labdakihozatalnál letamádta a Juventust, amivel alaposan meg is zavarta a torinóiakat. A hazaiak taktikájának hamar meglett az eredménye, Bonucci a saját tizenhatosa előtt előbb eladta a labdát, majd rajta változtatott irányt Nocerino lövése, Buffon így tehetetlen volt, vezetett a Milan.

A 25. percben nagyot hibázott a bíró és az éppen az alapvonalnál helyezkedő partjelző, Muntari fejese után ugyanis Buffon mintegy fél méterrel a gólvonal mögül halászta ki a labdát, ám ez mindkét játékvezetőnek elkerülte a figyelmét, a kontrából ráadásul majdnem egyenlített Juventus, Estigarribia löketét bravúrral védte Abbiati.


A Juventus sokáig a fordulás után sem talált magára, amikor pedig helyzetbe került, Quagliarella öt méterről is a kapusba lőtte a labdát. Az utolsó húsz percre aztán a vendégek átvették az irányítást, Matri gólját les címén még nem adta meg játékvezető - könnyen lehet, hogy ezúttal is tévesen -, a 83. percben azonban már egyenlített a cserecsatár, Simone Pepe beadását tűzte a kapuba.

A két megadott gól

A Juventus így megőrizte veretlenségét, és bár egy ponttal listavezető Milan mögött áll, de egy meccsel kevesebbet játszott.

Serie A, 25. forduló:
AC Milan - Juventus 1-1 (1-0)
gól:
Nocerino (15.), illetve Matri (83.)
piros lap: Vidal (89., Juventus)

Genoa - Parma 2-2 (0-1)
gól:
Palacio (79., 95.), illetve Gobbi (6.), Floccari (53.)
piros lap: Lucarelli (97., Parma)