Vágólapra másolva!
Bár végig nyílt csatát játszott a veretlenül listavezető Debrecen ellen, végül nem tudott pontot szerezni a Ferencváros az NB I tavaszi nyitókörének rangadóján. A 18 meccses veretlenségi sorozattal a DVSC beállította az egy idényen belüli klubrekordját.

Eredmények, tabella, góllövőlista

NB I, 18. forduló:
FTC-DVSC 1-2 (0-1)
gól:
Klein (54.), ill. Coulibaly (42.), Szakály (80.)
Albert Stadion, 6000 néző, v.: Bognár
Ferencváros: Kunsági - Balog, Klein, Junior - Rósa (Beliczky, 65.), Busai, Otten, Hakola (Lisztes, 58.), Kulcsár (Zsivoczky, 83.) - Pölöskey, Somalia
Debrecen: Novakovic - Nagy Z. (Bernáth, 68.), Simac, Mészáros, Korhut - Szakály P., Varga, Bouadla, Bódi (Rezes, 77.) - Coulibaly, Kulcsár T. (Máté P., 85.)
gól: Klein (54.), illetve Coulibaly (42.), Szakály P. (79.)
sárga lap: Busai (35.), Junior (43.), Balog (44.), illetve Bódi (33.), Rezes (78.)

A két szurkolótábor hangorkánjától kísérve nagy iramban kezdték a csapatok az első tavaszi kör rangadóját. A ferencvárosi rohamokra debreceni kapufa volt a válasz, egy jobb oldali beadást a REAC-ból igazolt Kunsági elnézett, a labda a felső lécre, onnan Kulcsár elé pattant, a debreceni csatár bombáját aztán védte a ferencvárosi kapus.

A folytatásban visszaesett az iram, a tizenhatosnál tovább egyik csapat támadásai sem jutottak el. Sokáig csak Bouadla távoli lövése jelentett veszélyt, majd a 40. percben jött az addigi legnagyobb helyzet. Otten hibája után Kulcsár lefutotta a holland védőt, ám pontatlan beadása miatt elmaradt a gól.

Egy percen belül azonban megszületett a debreceni vezetés, Kunsági előbb még védte Mészáros bombáját, majd a Fradi-védők kapkodása kapufát hozott, végül a kipattanót Coulibaly közelről a hálóba lőtte (0-1).

A szünet előtt Simac fejelt közelről nagy helyzetben, de labdája a léc fölött zúgott el.

A fordulás után ki tudott harcolni némi fölényt a Fradi, Novakovicnak be is kellett mutatnia első védését, amikor Hakola szélről becsavart szabadrúgását tolta a léc fölé. A szöglet után azonban már tehetetlen volt, a belőtt labda Korhuton megpattant, a hosszú saroknál berobbanó Klein két méterről egyenlített (1-1).

A túloldalon Szakály lépett meg a védőktől, de belőtt labdájáról Coulibaly hajszállal lemaradt, majd Korhut ballábas bombáját ütötte ki oldalra Kunsági. A Fradi a csereként beállt Lisztes lövésével veszélyeztetett, de a labda középre tartott. A második félidő derekán kezdett rangadóra emlékeztetni a meccs.

A hajrát Pölöskey ívelt fejese vezette fel Lisztes beívelése után, Novakovic biztosan fogta, majd Klein fejelt a kapu mellé Mészáros mellől. A Fradi volt a kezdeményezőbb, mégis újra a Debrecen szerzett vezetést, Szakályhoz került egy labda a tizenhatos bal oldalán, eltolta védője mellett, és 13 méterről mesteri pontossággal tekert a hosszú sarokba (1-2).

Két perccel a vége előtt meccslabdához jutott a Debrecen, a jobbösszekötő helyén kilépő Rezes a teljesen egyedül érkező Boudlához passzolt, ő azonban gyatrán fölé lőtt. Ugyanilyen helyzetbe került a lefújás előtt Rezes, ám ő képtelen volt átvenni a labdát, zárásként Coulibaly lőtt mellé.

A Debrecen 2002 után tudott újra győzni az Üllői úton, egyúttal 18 meccses veretlenségi szériával beállította az egy idényen belüli klubrekordot. A 2007-2008-as idényben a debreceniek a 13. fordulótól kezdve 16 győzelmet és két döntetlent értek el a zárásig, majd ezt további öt veretlen bajnokival toldották meg a következő szezonban.