Vágólapra másolva!
A Leverkusen elleni nyolcaddöntő visszavágóján öt gólt szerző Lionel Messit már csak hárman előzik a Bajnokok Ligája örökranglistáján.

Messit felturbózta az ellenfél gyógyszere
Messi, ha akar, hatot is rúghat még
Szétfocizta a Barca a Leverkusent

Az argentin zseni jelenleg 49 gólnál tart a BL-ben, ennél többet csak Raúl (71), Ruud van Nistelrooy (56) és Thierry Henry (50) szerzett. Egy listát már most is vezet a háromszoros aranylabdás, az egyenes kieséses szakaszban ugyanis huszonnégyszer volt eredményes, így olyan neveket tudhat maga mögött, mint Raúl és Andrij Sevcsenko (18-18), vagy Filippo Inzaghi (16).

Messi a 49 BL-gólt 64 meccsen érte el, ami 0,76-os gólátlagot jelent, ennél jobb mutatót csak Gerd Müller tud felmutatni a nemzetközi kupákat tekintve, a világ- és Európa-bajnok német csatár 79 találkozón hetvenszer volt eredményes, ami 0,88-as átlagnak felel meg.

"Messi egy vicc, számomra ő minden idők legjobbja" - dicsérte a Barca klasszisát Wayne Rooney a saját Twitter-oldalán a meccs után. Messi 12 gólnál jár ebben a BL-sorozatban, ezzel beállította Van Nistelrooy rekordját, aki a 2002/2003-as idényben szerzett ugyanennyit, az argentin egyébként tavaly is tucatnyi góllal zárt.

És ha ez még nem lenne elég: a legutóbbi négy meccsén három mesterhármast ért el, kettőt a Barca, egyet az argentin válogatott színeiben. A BL-ben még senki nem tudott egy meccsen öt gólt szerezni, a sorozat elődjében, a BEK-ben a dán Sören Lerby vitt véghez hasonló bravúrt, amikor az 1979/80-as idényben az Ajax játékosaként megszórta a ciprusi Omoniát.

A 24 éves Messi a Barcelonában eddig 228 gólt szerzett, és már csak hét hiányzik neki ahhoz, hogy utolérje a klubrekordert, César Rodríguezt. Ebben az idényben minden sorozatot összevetve 48 gólt jegyez, és hétszer ért el legalább három gólt egy meccsen.